• Lisiduna in Rembrandtstijl

    Sander Wijngaarden

Kaartverkoop Lisiduna meets Rembrandt van start

14-12-2019, 14:46 | Lezersnieuws | Aniek

Muziekvereniging Lisiduna organiseert op 15 februari 2020 ‘Lisiduna meets Rembrandt’, een project waarbij de muzikanten de link leggen tussen muziek en de werken van de grote meester. Je kunt een avond lang genieten van muziek en schilderkunst van Leusdense bodem. Het project voeren ze uit met een projectorkest, dat sinds oktober hard aan het repeteren is voor het evenement.

Projectorkest
Het projectorkest bestaat uit het orkest van Lisiduna, aangevuld met muzikanten uit de omgeving die zich voor ‘Lisiduna meets Rembrandt’ hebben opgegeven. Zo is er bijvoorbeeld ook een muzikant bij op contrabas! Een nieuwe toevoeging aan het harmonieorkest. Harry Hilderink (projectleider): “De projectmuzikanten geven weer een frisse toevoeging aan het orkest. Het is ontzettend leuk om met hen samen muziek te maken. Een van de projectenmuzikanten is zelfs al lid geworden van Lisiduna!”

Popkoor, basisschoolleerlingen en schilders
Tijdens het concert staat het projectorkest niet alleen op het podium. Het wordt een gezamenlijk project met verschillende deelnemers. Zo zal het Leusdense koor Popvalley haar bijdrage leveren aan Lisiduna meets Rembrandt. Lisiduna werkte al eerder samen met Popvalley, tijdens de popconcerten in 2016. Ook doen er leerlingen mee van de basisscholen de Kla4 en de Brink. De kinderen doen op een laagdrempelige manier mee met het orkest. Daarnaast zullen Leusdense schilders schilderijen maken die tijdens het concert tentoon worden gesteld. Deze schilderijen zijn voorafgaand aan het concert en in de pauze te bewonderen. De avond zal door een verteller aan elkaar worden gepraat zodat er één verhaal ontstaat over de schilderkunst en muziek.

Kaartje als kerstcadeau
Kaarten voor 'Lisiduna meets Rembrandt' kosten 12,50 euro (incl. consumptie) en zijn vanaf nu te koop bij Poelier Ebbelaar (winkelcentrum de Hamershof) en Keurslager Timmer (winkelcentrum de Biezenkamp). Daarnaast kun je ook kaarten bestellen door een mail te sturen naar rembrandt@lisiduna.nl. Donateurs van Lisiduna betalen 11 euro voor een kaartje. Dus zoek je nog een origineel kerstcadeau? Geef een kaartje voor ‘Lisiduna meets Rembrandt’!