• enkele resultaten tijdens de schilderweek

    Carel Wiggerman

Exosite Buitenschilderweek

29-09-2019, 12:32 | Lezersnieuws | Carel

Expositie van de buitenschilderweek Leusden-Woudenberg 2019

Van 7 oktober tot en met 2 november exposeren de schilders van de vBuitenschilderweek Leusden - Woudenberg 2019 hun werken van dit jaar gedurende vier weken in Galerie de Kunstberg, Cultuurhuis, Dorpsstraat 40, Woudenberg

De feestelijke opening is op zaterdag 12 oktober om 16.00 uur door de wethouder cultuur van Woudenberg, mevrouw Anita vlam

Er zijn hapjes, drankjes  en muziek.

In de week van 8 tot en met 13 juli vond dit jaar de jaarlijkse buitenschilderweek plaats.

Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood, kwast e.d. was daar welkom. Het was op één dag na prachtig weer. Op mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben 33 kunstenaars  hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier. De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn zeker al 20 jaar een begrip in Leusden en Woudenberg.

De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Carel Wiggerman en Wanda Landwaart (beide lid van de Vrije Kwasten uit Leusden) die dit jaar werden bijgestaan door Paul Haring en Henny en Jaap van Woerkom.

Van te voren waren door de organisatie mooie plekjes uitgezocht waar de groep iedere keer naar toe ging om daar of in de omgeving te tekenen of te schilderen. De fraaie en inspirerende schilderlocaties waren deze keer camping de Heigraaf bij Woudenberg op maandag. Op dinsdag werden de schilders gastvrij ontvangen op boerderij De Ruif van de familie Herder aan de Ruifweg in Stoutenburg  met beek en prachtige moestuin. Woensdag was het voor sommigen even zoeken naar de fraaie zandverstuiving achter de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) aan de Dodeweg in Leusden maar ook die plek werd tenslotte  gauw gevonden. Donderdag was de groep welkom op de karakteristieke boerderij van de familie van de Weg. Een prachtige boerderij en een mooie bosrijke omgeving aan de Stoutenburgerlaan in Stoutenburg-Noord. Tenslotte werden de schilders op vrijdag zeer enthousiast opgewacht door Desiree Holtkamp met koffie en heerlijk gebak met honing op de Imkerij het Kloosterhofje aan de Ekris in Woudenberg. Hier kon het bijenleven in al haar facetten worden vastgelegd maar eerst werden de schilders rondgeleid en werd van alles verteld over het bijenleven.

De expositie is te bezichtigen van maandag 7 oktober tot en met zaterdag 2 november tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis.