• ITvitae oprichters Frans de Bie (l) en Peter van Hofweegen (r) heten Yori Kamphuis welkom als nieuw directielid

    Ruben Buitenhuis

Futurist Yori Kamphuis naar opleider ITvitae als directielid

02-12-2019, 11:21 | Lezersnieuws | Renate

De directie  ITvitae is per december uitgebreid en versterkt met de komst van Yori Kamphuis. De oprichters Frans de Bie en Peter van Hofweegen zijn verheugd dat Yori voor ITvitae in Amersfoort heeft gekozen om zijn talenten en ervaring in te zetten.

Frans de Bie, directeur ITvitae Learning: “We kennen Yori Kamphuis al enige jaren. Yori heeft diverse malen als spreker voor onze studenten een gastcollege verzorgd over de mogelijkheden en bedreigingen van technologie in het algemeen, en Artificial Intelligence in het bijzonder. We volgden Yori altijd met belangstelling. Zoals in 2013 toen hij werd uitgeroepen tot Futurist van het Jaar. Yori is een bijzonder talentvolle persoon met visie en oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Eigenschappen die we bij ITvitae van harte omarmen!”

Autisme
Yori Kamphuis kiest vol overtuiging voor social enterprise ITvitae. ITvitae richt zich op jongeren met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae biedt hen perspectief door passend ICT-onderwijs, coaching en baanbemiddeling vanuit het Eemklooster in Amersfoort. Yori Kamphuis: “Deze jongeren komen na hun uitval op school veelal zonder diploma werkloos thuis te zitten, ondanks hun bovengemiddeld IQ. De afgelopen 5 jaar heeft ITvitae al bijna 300 van deze kandidaten opgeleid en naar werk bemiddeld als ICT-professional. Een geweldige prestatie. Het is dan ook geen toeval dat ITvitae door Computable is uitgeroepen tot Detacheerder van het jaar.”

Artificiële Intelligentie
Yori Kamphuis: "ITvitae dóet er toe. Er staat een prachtige organisatie en er is ambitie om het nog beter te doen. Daar help ik graag bij. Ik zal mezelf in eerste instantie bezig gaan houden met een nieuw opleidingstraject Artificiële Intelligentie dat in 2020 moet beginnen, en met contacten buiten ITvitae.”

Nerds
Yori Kamphuis heeft meer mooie initiatieven en awards op zijn naam staan. Vorig jaar nog nam StartupDelta (nu TechLeap) Yori op in de Toekomstmaker50. In 2015 werd hij uitgeroepen door Vrij Nederland tot een van de 101 grootste Nerds van het Land, en in 2013 tot Futurist van het Jaar. Hij was mede-oprichter van TEDxGouda en werkt aan een boek, over zijn herstel van een ernstig auto-ongeluk in Kenia.