• Overleg over plaatsing zonnepanelen

    Jaap Ketel

Zonne-energie in LeusdenInschrijving voor ValleiZon zonnepanelen geopend

21-04-2017, 16:10 | Lezersnieuws | Jaap Ketel voorzitter Energie Coöperatie ValleiZon

Inwoners van Leusden die het voordeel van aanschaf van zonnepanelen willen genieten, maar die niet op hun eigen dak kwijt kunnen, of de sores ervan niet willen hebben, kunnen nu inschrijven voor zonnepanelen op het dak van een grote landbouwschuur aan de Hamersveldseweg. (Zie foto)

Op het dak van de vee-schuur van boer Frans van de Lagemaat komen ca. 350 zonnepanelen, die de inwoners van Leusden kunnen aanschaffen en waarvan zij de financiële voordelen van de opgewekte stroom kunnen krijgen.

Reeds een aantal inwoners hebben deze keus gemaakt en samen met de nog te verwachten inschrijvers zullen zij lid gaan worden van de recent opgerichte Zonne-energie Coöperatie "Nieuw Wildenburg" die dit project gaat exploiteren.

Voor inwoners die denken dat meedoen voor hen interessant is, is er een rekenmodule op de website van ValleiZon geplaatst. Ze kunnen dan uitrekenen, hoeveel panelen ze nodig hebben om hun energierekening te verlagen. Zie: www.valleizon.nl Ga dan naar: "Inschrijven als lid coöperatie"