• Paul Hoogers en Coby van de Lagemaat tijdens een teambuilding sessie

    Anne van de Lagemaat

Woudenbergse ondernemers introduceren teambuilding op de Solex

30-04-2018, 19:53 | Lezersnieuws | Jaap

Twee Woudenbergse ondernemers zorgen voor een primeur: teambuilding voor bedrijven en afdelingen waarbij een Solextour de diverse onderdelen verbindt. Solexverhuur Woudenberg en Games4Teams zijn gestart met het Tour & Team programma.Onder leiding van een professionele, ervaren trainer (Paul Hoogers, Games4Teams) gaat een team in groepjes van vijf aan de slag. Het programma is uitgesproken creatief en interactief en het vernuftige Solex-brommertje speelt een bijzondere rol.

Naast het plezier van een Solex-tour door de omgeving van Woudenberg, gaat de teambuildingsessie stevige vragen niet uit de weg. Hoe verbeteren we de samenwerking en communicatie in ons team, zijn de rollen binnen onze afdeling goed verdeeld en durven we elkaar feedback te geven? Het zijn maar een paar vragen waarop een antwoord wordt gezocht tijdens de sessie. Paul Hoogers: “Dit zijn allemaal vragen die gaan over samenwerking en communicatie. Wie dat een boost wil geven en bespreekbaar maken, moet beslist het Tour & Team arrangement boeken bij Solexverhuur Woudenberg. Voor, tijdens en na de Solex-tocht gaan we aan de slag met een allerlei vraagstukken, uitdagingen, opdrachten en instructies.”  

Super enthousiast

De opbouw van het programma is in onderling overleg af te stemmen. Teamcoach Hoogers neemt altijd vooraf contact op om specifieke wensen te bespreken. “Let op, we zorgen ervoor dat een team vooral ook een leuke ochtend of middag heeft. Maar men gaat wél naar huis met nieuwe inzichten én individuele rapporten van medewerkers”, vertelt Hoogers. “Noem het maar business en pleasure”, vult Coby van de Lagemaat aan. “Toen we tien jaar geleden zijn gestart met Solexverhuur Woudenberg, konden we niet bedenken dat we ook dergelijke arrangementen zouden ontwikkelen. Maar we merken dat met name professionele organisaties naast een heleboel plezier ook een leerzaam element zoeken. Dat lukt prima met dit Tour & Team arrangement. De eerste sessie is inmiddels geweest en de deelnemers waren echt super enthousiast”.

Overigens blijkt al deze teambuilding op de Solex nóg een voordeel heeft boven veel andere arrangementen: iedereen kan meedoen. Coby van de Lagemaat: “Het is natuurlijk ook heel leuk om een vlot te bouwen of te gaan abseilen in de Ardennen, maar niet iedereen is daartoe fysiek in staat. Rijden op een Solex lukt echter bijna altijd wel”.

Meer informatie: www.solexverhuurwoudenberg.nl.