Winst voor Heren 1 van AFAS-Leos

19-01-2019, 13:56 | Lezersnieuws | jesse

Op vrijdagavond 18 januari speelde heren 1 van AFAS-Leos een thuiswedstrijd tegen het tweede team van Allvo.  AFAS-Leos, achtste in de competitie, wilde graag punten pakken tegen de nummer drie om de kater van de vorige wedstrijd weg te spoelen.

De eerste set begonnen de mannen van AFAS-Leos met veel overtuiging. Er werd gelijk een gat geslagen door overtuigend spel en goede inzet. Met een voorsprong vann acht punten draaide het helaas om. Foutjes slopen steeds meer in het spel van de thuisspelende ploeg en uiteindelijk werd de set, met een spannend slot, verloren met 24-26.

De tweede set ging vrij gelijk op. Wederom werd er met overtuiging gespeeld, maar ditmaal werd er geen gat gemaakt tegen de uitspelende partij. De tweede set ging helaas verloren met 18-25.

De derde set betekende het kantelpunt van de wedstrijd in het voordeel van de mannen van AFAS-Leos. Het sterke spel met goede inzet werd weer volledig opgepakt, met als resultaat dat het publiek mooie acties te zien kreeg. De derde set werd dan ook overtuigend gewonnen door AFAS-Leos met 25-19.

De vierde set was de beslissende set. Konden de mannen van AFAS-Leos toch nog meerp unten pakken en zelfs voor de winst strijden? Het begin van de vierde set begon weer redelijk gelijk. Echter wist de uitspelende ploeg weg te lopen, waardoor er een gat van 6 punten ontstond. De thuisspelende ploeg gaf zich niet gewonnen, en door veerkracht en inzet te tonen werd de set helemaal omgedraaid. Het gat werd gedicht en zelfs omgezet in een voorsprong. Een spannend slot van de set resulteerde in een winst van 26-24 voor AFAS-Leos.

De vijfde set was eigenlijk een herhaling van de vierde set. De uitspelende partij liep weg en creëerde een gat van 4 punten. Echter, niets minder dan de winst was goed genoeg voor AFAS-Leos. Ook nu werd door goed spel en goede inzet, waaronder een goede servicereeks van de aanvoerder, de set helemaal omgebogen. Het bleef tot het einde van de set spannend, maar uiteindelijk won AFAS-Leos de set en dus ook de wedstrijd. 3 punten voor de mannen van AFAS-Leos is een prima prestatie van de mannen van AFAS-Leos.