• Verk, bord

    Eigen

Waterschapverkiezingen

02-03-2019, 13:40 | Lezersnieuws | Hans

PERSBERICHT

De Seniorenpartij VSP gaat deze Waterschapverkiezingen voor het schap Vallei en Veluwe op 20 maart as. in met een lijst waarbij van de eerste 5 namen er 4 vrouwen zijn. 
Een echte vrouwenlijst dus.
 De lijsttrekker is Simone Weevers (lijst 10) die zich in gaat spannen voor de toch wat onbekendere activiteiten van het Waterschap. Dat het waterschap zorgt voor dijken, beken en drinkwater weten we allemaal maar dat er ook belangrijke medicijnen uit afvalwater kunnen worden hergebruikt is menigeen niet bekend. Medicijnen die soms 10duizenden euro’s per patiënt kosten. Waarbij de verwijdering daarvan uit het water niet alleen zorgt voor beter drinkwater voor de mens maar ook voor medicijnloos oppervlaktewater waar vissen niet 24 uur per dag 7 dagen in de week hun zuurstof halen uit water met resten van o.a. paracetamol en anticonceptiepillen.
  Ook wil zij meer groene energie gaan gebruiken om de CO2 doelstellingen te halen. Zo wil de Seniorenpartij zien dat er meer groene stroom wordt omgezet naar waterstof; een vluchtige stof die transporteerbaar is en overal inzetbaar,  al waait het niet en schijnt de zon ook even niet. Waterstof kan weer probleemloos worden omgezet naar energie: stroom of kracht, maar steeds weer zonder uitstoot van CO2. Zoals Simone Weevers zegt: het is groen en het blijft groen.  Zij wil graag alle activiteiten van het waterschap promoten en hoopt uiteraard op een of meerdere zetels.

( Voor meer info over de Seniorenpartij VSP of over de Seniorenactiviteiten bij Vallei en Veluwe kunt u bellen met het campagnebureau 055-5224384 of 0620172881 )