• Dick van Boven met zijn trofee!

    Gerard Voskuilen

Warme douche voor firma Van Schoonhoven infra BV

03-04-2018, 09:25 | Lezersnieuws | Gerard

 

Dick van Boven van Van Schoonhoven Infra BV kreeg afgelopen maandag in het programma Tros Radar een warme douche uitgereikt vanwege zijn hulp aan de Historische Kring Leusden.

‘Ik belde hem in nood en hij kwam meteen kijken’, aldus José Huurdeman die hem voor de douche heeft aangemeld.

Op 3 februari  heeft de HKL een monument onthuld ter nagedachtenis aan acht omgekomen geallieerde bemanningsleden van een bommenwerper. Het monument staat midden in een natuurgebied op de spoordijk en ligt aan een klompenpad. Om de materialen er te krijgen mocht er gebruik gemaakt worden van een verhard pad van een boer. Op twee plaatsen echter was dit onverhard en door de extreme regenval de weken eraan voorafgaand erg modderig geworden. Nadat het monument erover was verplaatst (de fundering woog 3000 kg) waren de modderstukken echt onbegaanbaar en zou de tent, de generator, de vlaggenmasten en op de dag zelf de historische legerwagens van Keep Them Rolling daar onmogelijk door kunnen.

Medewerkers van Van Schoonhoven Infra BV hebben de modder weggeschept, wit zand gestort en er rijplaten over gelegd. Nu kon al het materiaal naar de locatie vervoerd worden en ook de volgende dag was het ondanks de gevallen regen nog begaanbaar. Dankzij Dick van Boven is de ceremonie gered en ontving hij een warme douche. Huurdeman: ‘Dik verdient Dick!”