• Simone van der Giessen en Myra Steens die deze match mogelijk hebben gemaakt

    Jessica van Elburg-Wijntjes

Vrijwilliger van Welzin Blommendal in het zonnetje gezet

14-06-2018, 09:55 | Lezersnieuws | Simone

Afgelopen zaterdag zijn de vrijwilligers van Blommendal Welzin in het zonnetje gezet. Deze verrassingsactie was een van de matches die gesloten zijn tijdens de Matchbeurs Leusden 2017.  Blommendal WELZIN biedt dagbesteding aan kwetsbare ouderen door middel van een gevarieerd aanbod van activiteiten. Daarbij staat de wens van de cliënt centraal en wordt veel waarde gehecht aan een goede sfeer. Participatie, zelfontwikkeling, gebruik maken van je eigen kracht, het gevoel nuttig te zijn, mensen verbinden en het bevorderen van sociale contacten zijn daarbij heel belangrijk. Kijken naar wat nog mogelijk is en de ‘niets moet maar veel mag mentaliteit’ zorgen voor een ongedwongen sfeer in een landelijke omgeving. Een vaste groep vrijwilligers maakt zich daar iedere week van dinsdag tot en met vrijdag weer hard voor. Zij doen dit geheel belangeloos en werden nu zelf een keer verwend.

Dit werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het bedrijf van Myra Steens (Een neus voor contact) en het Leusdense cateringbedrijf Culinair Festijn. Een dubbele match dus! Het programma was vantevoren nog een verrassing voor de vrijwilligers. Zij wisten alleen dat ze om 10.00 uur op de parkeerplaats van zorgboerderij Blommendal verwacht werden. Vervolgens kregen zij eerst een workshop aangeboden door Myra Steens. En wat voor een! Myra werkt als clown en bezoekt vanuit deze rol mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking en weet op die manier op creatieve wijze contact te leggen. De vrijwilligers van Blommendal Welzin hebben kennis gemaakt met het werk van Myra.

Na deze workshop werden de vrijwilligers getrakteerd op een heerlijke high tea, aangeboden door Simone van der Giessen. Met haar bedrijf Culinair Festijn vindt ze het een heerlijke uitdaging om iedere dag weer klaar te staan voor particulieren en bedrijven om hen te laten genieten van heerlijke maaltijden met een keur van producten uit onze eigen regio. Daarbij zoekt zij telkens weer naar verrassende bereidingstechnieken. Van iedere opdracht wordt 2,5% van de omzet opzij gezet voor liefdadigheidsacties als deze.