Volop gratis zomeractiviteiten in de Bibliotheek Leusden

12-07-2019, 10:26 | Lezersnieuws | talitha

De zomervakantie staat voor de deur in Leusden, maar in de Bibliotheek is t alles behalve stil. Deze zomer zijn er tal van gratis activiteiten voor jong en oud. Die starten op de eerste officiële vakantiedag. 

Vanaf  maandag 22 juli is het Aadje Piraatje parcours geopend. Geïnspireerd op de verhalen van de tofste piraat van Nederland, zijn er 9 leuke spellen ontwikkeld. Zo liggen er gouden munten verstopt in een berg zand van 100 kilo, moeten  vissen uit een watertafel gevangen worden en natuurlijk de vijand verslagen. Alle resultaten kunnen worden bijgehouden in een mooi boekje, dat iedere deelnemer gratis krijgt. Daarin staan ook nog extra puzzels en leuke opdrachten. Die kunnen in de bibliotheek worden opgelost, maar thuis mag natuurlijk ook. 

Zes weken zomervakantie zijn heerlijk, maar voor de leesvaardigheid niet altijd even goed. Het is bewezen dat de lees-capaciteiten van kinderen terugzakken door zoveel vrije tijd. De Bibliotheek Leusden vindt dat plezier maken en (voor)lezen hand in hand kunnen gaan. Vandaar dat de bibliotheek het exclusieve Aadje Piraatje Parcours heeft ontwikkeld. Spelenderwijs het leesniveau op peil houden. 

Maandagavond 22 juli start de eerste van 4 zomeravondcafés. Van 19u tot 21u is er een aantal activiteiten voor jong en oud. Je kunt daarbij denken aan een oudhollandse spellen competitie of lekker creatief bezig zijn. Twee succesnummers van vorige edities staan natuurlijk ook op het programma: de sjoel- en de schaakcompetitie. Een ontspannen manier om de avond gezellig te vullen en nieuwe contacten op te doen. Zo is de zomervakantie voor de thuisblijvers alles behalve saai.

Zowel het Aadje Piraatje Parcours als de zomeravondcafés zijn gratis te bezoeken. Het parcours is beschikbaar wanneer de Bibliotheek Leusden geopend is. De toegang is gratis, begeleiding van een volwassene verplicht. Voor meer informatie over de zomeravondcafés kunt u terecht op www.bibliotheekeemland.nl of in de Bibliotheek Leusden.