• Een voorbeeld van een tiny house

    Rechtenvrij

Vanwege succes nog een avond over tiny houses in de bibliotheek

14-03-2019, 12:01 | Lezersnieuws | team

Hoe is het om in een tiny house te wonen? Waarom zou je dat doen? En waar moet je eigenlijk beginnen als je zelf een tiny house wilt? Tiny House pionier Marjolein Jonker komt 26 maart om 20.00 uur naar de Bibliotheek Leusden voor een inspirerende avond over tiny houses. De avond is een herhaling van de in oktober 2018 georganiseerde lezing, omdat het aantal geïnteresseerden toen hoger was dan het maximum toe te laten bezoekers. De lezing wordt in samenwerking met De Groene Belevenis georganiseerd.

Tijdens deze avond vertelt Marjolein Jonker, die ambassadeur is van de Tiny House movement in Nederland, over alle ins en outs op het gebied van tiny houses, want het zijn veel meer dan charmante, kleine huisjes. Bij een tiny house hoort vaak een hele milieuvriendelijke levensstijl. Tiny houses zijn zelfvoorzienende huisjes op wielen van maximaal 50m2. Ze worden bewust gebouwd en fulltime bewoond vanuit de behoefte een eenvoudiger leven te leiden.

Na het verhaal van Jonker zijn er drie pitches die aansluiten bij het thema van de avond. Wethouder Erik van Beurden komt langs om te vertellen over de mogelijkheden in Leusden binnen de Omgevingsvisie, Fleur de Velde Harsenhorst van Buurtkracht Alandsbeek vertelt over communities en Eugene Zaaijer van Tiny Developments doet zijn verhaal. Zaaijer geeft ondersteuning aan bewoners, gemeenten en grondeigenaren in tiny house-ontwikkelingen. Afsluitend is er ruimte voor vragen uit het publiek en discussie met de sprekers.

Samenwerking

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met De Groene Belevenis.

De avond begint om 20.00 uur. Er is geen entree maar een vrijwillige gift wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheekeemland.nl.