Tientallen hazendiploma’s uitgereikt in de Bibliotheek Leusden

20-04-2018, 15:38 | Lezersnieuws | Team

Alle hazen verzamelen! Woensdag was het hazenparcours geopend in de Bibliotheek Leusden. Peuters en kleuters werden getest op: knabbelen, springen en poepen als hazen. Het blijkt dat in Leusden alleen kampioenen wonen. Alle kinderen slaagden met vlag en wimpel en ontvingen een officieel diploma.

Voorafgaand aan deze test werden de kinderen voorgelezen uit het boek “Raad een hoeveel ik van je hou”. Hoofdpersoon Hazeltje probeert daarin aan Grote Haas duidelijke te maken hoe lief hij hem vindt. Daarin maakt hij net zulke sprongen als de kinderen tijdens hun “hazentest” moesten uitvoeren.

In de Bibliotheek Leusden zijn regelmatig voorleesfeestjes. Daarmee laten we zien hoe leuk voorlezen is. En ook heel belangrijk: een kind van 4 dat uit een rijk taalmilieu komt, hoort 30 miljoen woorden meer dan leeftijdsgenoten. Er is in de Bibliotheek Leusden voor ieder kind een boek dat aanspreekt.

Ook zin in een feestje? Woensdag 23 mei vieren we feest met Jip en Janneke in de Bibliotheek Leusden. Ook dit evenement is gratis!