• Jheronimus Bosch bij CineMec

    Jheronimus Bosch bij CineMec

Tentoonstellingsfilm Jheronimus Bosch bij CineMec

07-11-2016, 10:03 | Lezersnieuws | Vincent Louter

CineMec brengt indrukwekkende en hooggewaardeerde tentoonstellingen van musea uit binnen- en buitenland naar het grote doek. Op dinsdag 15 november en zondag 20 november ziet u de registratie van de grote tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie die in 2016 in het Noord-Brabants Museum te zien was. De tentoonstelling trok in drie maanden tijd bijna een half miljoen bezoekers naar 's-Hertogenbosch. Met de beste beeldresolutie geniet u in CineMec van de prachtige werken van Jheronimus Bosch.

The Curious World of Hieronymus Bosch

Wie was Jheronimus, beter bekend als Jeroen Bosch? Waarom fascineren zijn vreemde en fantasievolle schilderijen kunstliefhebbers nu meer dan ooit? Hoe overbrugt hij de kloof tussen de middeleeuwen en de renaissance? Ontdek de antwoorden op deze vragen in een gloednieuwe tentoonstellingsfilm van regisseur David Bickerstaff. Hij regisseerde onder andere de kunstfilms Painting the Modern Garden en Vincent van Gogh: A New Way of Seeing, die eerder in CineMec te zien waren. Voor dit project filmden de filmmakers tijdens de grote tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie die in 2016 in het Noord-Brabants Museum te zien was. De tentoonstelling werd ontzettend goed bezocht met bijna vijfhonderdduizend bezoekers. Voor wie destijds niet in de gelegenheid was om de tentoonstelling te bezoeken, is er nu de film The Curious World of Hieronymus Bosch.

Kunstenaar van wereldformaat

Jheronimus Bosch (1450-1516) is een van 's werelds meest beroemde kunstenaars. Zijn karakteristieke werk vol illusies en hallucinaties, wonderlijke gedrochten en nachtmerries verbeeldt de grote thema's van zijn tijd: verleiding, zonde en rekenschap. Ook na zijn leven is zijn werk onverminderd populair gebleven en inspireert hij talloze kunstenaars tot op de dag van vandaag. Het maakt Bosch tot de belangrijkste kunstenaar van de late middeleeuwen. Dit jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat hij stierf. Een mooie aanleiding om de meerderheid van zijn werken terug te brengen naar 's-Hertogenbosch voor een uitgebreide tentoonstelling. In CineMec ziet u nu de indrukwekkende tentoonstellingsfilm op het grote doek.

Waar & wanneer

CineMec Utrecht, Ede en Nijmegen Di 15 nov 19.30 uur & zo 20 nov 16.00 uur

Duur 90 minuten

Tickets € 15,00 p.p. incl. drankje

Info & tickets Engels gesproken en Nederlands ondertiteld https://www.cinemec.nl/events/kunst-hieronymus-bosch/