• Dertig kinderen met Down genieten zichtbaar

Tennisspektakel voor kinderen met Down

29-09-2015, 10:11 | Lezersnieuws | karin kappers

Voor het vierde jaar op rij beleven kinderen uit de regio met het syndroom van Down een fantastische tennismiddag. Samen met hun broertjes en zusjes deden zij mee aan een tennisclinic bij LTV Leusden op zaterdag 26 september. Ruim 30 deelnemers kwamen af op het initiatief.

Dertig glimmende gezichten genieten zichtbaar. Na een sportieve warming-up met z'n allen geven 6 leden uit het D-(own)team van LTV Leusden een demonstratie. Zij laten zien wat zij in een jaar tijd hebben geleerd tijdens hun wekelijkse tennis training. Dan gaat het tennisspektakel los. Voorhand, backhand, volleren: alles komt aan bod. De vrijwilligers en trainer Arjan hebben hun handen vol, maar aan het eind van de middag worden er zelfs wedstrijdjes gespeeld. Een team dat een punt scoort plaatst een wasknijper op het net. Zo blijft de stand goed in zicht voor de deelnemers. En na afloop genieten de kinderen moe, maar voldaan van heerlijke pannenkoeken.

De Stichting Down Syndroom kern Amersfoort en omstreken juicht het sportieve initiatief toe en bedankt de vele vrijwilligers en het Wim Wahle Jeugdfonds, Perfect Café en tennisvereniging LTV Leusden voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke middag voor deze kinderen.

Uniek trainingsgroepje

Sinds 2014 is een groepje kinderen met het downsyndroom gestart met tennis bij LTV Leusden. Een uniek initiatief dat is opgezet door twee clubleden en moeders van kinderen met het downsyndroom en mede mogelijk is dankzij de ondersteuning van vrijwilligers en het Wim Wahle Jeugdfonds. Het reactievermogen van deze kinderen is vaak wat langzamer en de tennisregels zijn best lastig te onthouden voor ze. Daarom is deze speciale groep geformeerd, waar ook het tempo wat lager ligt. Elke donderdagavond wordt er met veel plezier fanatiek getraind.