Team uit Bergen op Zoom wint Hart-van-Nederlandtoernooi

11-02-2018, 16:11 | Lezersnieuws | Frans van der Loon

Het tweede Hart-van-Nederlandtoernooi van het winterseizoen 2017-2018 bij Jeu-de-boulesclub De Hakhorst te Leusden op zaterdag 10 februari 2018 is gewonnen door Tom van der Voort en Charles Gelijn uit Bergen op zoom.

Het populaire toernooi was zoals altijd weer volgeboekt met deelnemende teams uit het gehele land, waarbij topspelers die Europees spelen. Het is mooi om Nederlandse topspelers in Leusden te kunnen zien spelen.

Er werd gespeeld met doubletten, dubbels. De deelnemers moesten eerst 3 voorgelote partijen spelen in de voorronde, waarna indeling op sterkte volgde in 4 poules van 8 teams.

In de finale van de sterkste poule, de A-poule, wonnen Tom van der Voort en Charles Gelijn uit Bergen op Zoom met 13-2 van Henk Hoefakker en Henna van de Vis uit Den Dolder. Derde werden Anette van Velzen en Marwin van Diermen uit Apeldoorn. Zij wonnen na een spannende strijd met 13-11 van Mourad El Ansari en Fred Lamberts uit Dieren. De verliezersronde van de A-poule werd gewonnen door Harry Wolters en Arie Wijnbelt uit Leusden en zij waren daarmee het beste team van de organiserende club De Hakhorst.

De finale van de B-poule werd gewonnen door Pascal Wijnstekers en Hek Zeitzen, een combinatie uit Apeldoorn en St Michielgestel. Zij wonnen met 13-8 van Karel Christ en René van Nimwegen uit Leusden en Den-Dolder. Peter van Rooijen en Ronald Reneman uit Culemborg werden hier derde door met 13-7 te winnen van Louis Steringa en Renze Bosgraaf uit Hattem. De verliezersronde in de B-poule werd gewonnen door Herman en Margriet de Roo uit Vlaardingen.

De C-poule werd gewonnen door Cees de Ligt en Hennie Ansems uit Zeist en Culemborg. Zij wonnen met 13-8 van Bianca en Rembrand Bolweg uit Alkmaar. Tiny Ham en Marco van Gils werden in deze poule derde. Zij wonnen met 13-8 van Ruud de Groot en Edward van der Meulen uit Zeist. De verliezersronde in de C-poule werd gewonnen door André Zwaal en Bas Diemel uit Zeist.

De D-poule tenslotte werd gewonnen door Vince Exalto en Wim Boluit uit Apeldoorn. Zij waren met 13-7 te sterk voor Henk Veldhuizen en Dik Cornelissen uit Culemborg. De strijd om de derde en vierde plek werd opgeëist door Will Rademakers en Frank Maes uit Leusden door met 13-10 te winnen van A. Kortekaas en Arie Heijne uit Vledder. De verliezersronde van de D-poule werd gewonnen door Wim van Middendorp en Michel Bara uit Leusden.