• Aat Booij

    Onbekend

SV Achterveld heeft de nieuwe trainersstaf rond

10-03-2019, 17:24 | Lezersnieuws | jos

Ook de damesafdeling van SVA heeft in navolging van de herenafdeling een nieuwe trainer voor het komende seizoen vastgelegd.

Aat Booij (57 jaar), in het dagelijks leven Marketing Manager, wordt komend seizoen hoofdtrainer van de ambitieuze vrouwenselectie van SV Achterveld. In onze regio is Aat misschien een relatief onbekende, maar in de omgeving Apeldoorn/Deventer is dat een ander verhaal. Bij FC RDC vrouwen 1 strijdt hij momenteel als trainer/coach na eerdere promotie, in de 3e klasse A-categorie voor promotie of kampioenschap. Naast zijn werkzaamheden bij RDC is hij ook trainer van de meisjes regioselectie Deventer en omstreken, wat wel aangeeft dat hij het belangrijk vindt het gehele  meisjes- en vrouwenvoetbal actief te willen promoten en te stimuleren.

Hij is in het bezit van het TCIII diploma en inmiddels zo'n 7 jaar werkzaam in het vrouwenvoetbal. Zijn eerste kennismaking met het vrouwenvoetbal was bij vv Albatross in Ugchelen (Apeldoorn). Hier was hij 2 jaar verantwoordelijk voor de training en de coaching van het 1e vrouwenteam. Vervolgens is hij naar sc Klarenbeek overgestapt, waar hij het laatste jaar assistent trainer was van het 1e vrouwenteam in de hoofdklasse.

Na drie jaren bij FC RDC uit Deventer, wilde Aat een nieuwe uitdaging, die hij nu gevonden heeft bij SV Achterveld. Reeds na het eerste gesprek, voelden beide partijen een prima match, waarna de overeenkomst spoedig was gesloten. SV Achterveld is blij met zijn komst en is klaar voor verdere progressie van het meisjes- en vrouwenvoetbal in ’t nieuwe seizoen.

Ook geïnteresseerd in het vrouwenvoetbal bij ‘het andere Oranje’?

Kom gerust eens kijken, praten of meetrainen - damescommissie@gmail.com