Succes Manege de Mallejan op MRB Kampioenschappen

24-09-2018, 12:53 | Lezersnieuws | M.H.

23 September vonden zowel de individuele als de meertallen  Manege Kampioenschappen plaats op Almeersch Hippisch Centrum. De Meertallen starten met 4, 6 , 8 10 12 of 16 paarden en ruiters.

Manege de Mallejan nam deel met 7 deelnemers in 5 categorieen. Renee Tijmensen veroverde een mooie 2e plaats in de hoogste categorie. Haar zus Manon werd 6e in categorie 2. Sytske Anne Wijntjes werd 4e in de categorie Volwassenen. De andere deelnemers leverde een mooie prestatie. Alle ruiters rijden op een voor hen totaal onbekend paard. Zij mogen een kwartier van tevoren opstijgen en gaan daarna direct de wedstrijdring in. 

Voor de 1e keer nam men deel met een viertal en namen meteen de Kampioensbeker mee.  De Achterveldse amazones Sytske Anne Wijntjes en Demi van Dam samen met Daniek Nijhuis en Marloes Wijntjes uit Amersfoort o.l.v. Laurene Wouters. Laurene had een leuke proef met risico's, volgens het juryrapport, in elkaar gezet, dit werd beloond met een 8. Eveneens als de muziek welke door Sytske Anne was verzorgd. De paarden welke normaal alleen voor een buitenrit het erf verlaten, hebben zich zeer professioneel gedragen zoals we van een manegepaard verwachten. Ondanks alle toeters en bellen en "vreemde" indrukken op het voorterrein,  bleven zij kalm. Foto's van de prijsuitreiking en video van de uitvoering staan op onze face book pagina www.facebook.com/pg/Manege-De-Mallejan-Achterveld-433887523395324/posts/