• Stiefgoed Amersfoort opent deuren

    Meile de Haan

Stiefgoed start vestiging in Amersfoort voor hulp aan samengestelde gezinnen

10-10-2018, 21:21 | Lezersnieuws | Sigrid

Sinds kort kunnen samengestelde gezinnen uit Amersfoort en omstreken voor hulp en begeleiding terecht bij Stiefgoed Amersfoort. Dat dit geen overbodige luxe is wijzen landelijke cijfers uit. In Nederland zijn er ruim 200.000 samengestelde gezinnen, en dit aantal neemt snel toe. Dit zijn gezinnen waarbij één of beide partners kinderen hebben uit een vorige relatie.

Prachtig om weer een nieuwe liefde te vinden maar de werkelijkheid valt vaak tegen. Het leven in een samengesteld gezin in voor niemand eenvoudig. Je hebt te dealen met verschillende gezinsculturen en opvoedstijlen. Kinderen hebben moeite zich aan te passen. Je hebt andere gevoelens voor je stiefkinderen dan voor je eigen kinderen. Hoe bouw je in alle hectiek aan de relatie met je partner? En hoe ga je om met de wensen van de ex-partner. Maar liefst 60 procent van deze gezinnen eindigt na verloop van tijd in een scheiding.

Stiefgoed is een onafhankelijke organisatie met intern opgeleide, gecertificeerde professionals, die zich onderscheiden in kennis, kunde, toewijding en ervaring. Sigrid de Haan is stiefcoach van Stiefgoed Amersfoort. Samen met haar man heeft zij een samengesteld gezin met negen kinderen. Zij startten 7 jaar geleden met hun gezin en zitten nu in wat rustiger vaarwater. Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd stiefcoach kent zij de problematiek van samengestelde gezinnen van binnenuit.

Bij Stiefgoed Amersfoort kan je terecht voor coaching van (stief)ouders, workshops en gespreksgroepen. Ook is er maandelijks een gratis inloopspreekuur voor advies en ondersteuning. Je vindt Stiefgoed Amersfoort aan de Computerweg, tegenover station Schothorst. Voor meer informatie www.stiefgoed.nl