Sterke seizoen opening krijgt geen passend vervolg.

21-11-2016, 11:30 | Lezersnieuws | Patrick Friebel

Na de overwinning van vorige week trad Antilopen/Lancyr Deelen afgelopen zaterdag aan in Eindhoven tegen Rust Roest. Evenals de ploeg uit Leusden hadden de Eindhovenaren de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten.

Antilopen/Lancyr Deelen begon sterk d.m.v. 2 afstandsschoten van Kjell Pater. Het sterke begin kon echter geen passend vervolg gegeven worden, halverwege de eerste helft stond er een 6-4 stand op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Eindhoven. Aanvallend kwam het tweede aanvalsvak dankzij de verdedigende tactiek van Rust Roest niet tot goede aanvallen laat staan tot doelpunten. Uiteindelijk doorbrak Laura Kuipers de ban en bracht de wedstrijd weer in evenwicht 6-6. Waar dit een omslagpunt had moeten worden bleef Rust Roest sterk door korfballen en gingen de ploegen rusten met een 11-8 tussenstand.

De tweede stond in het teken van terug knokken, sprankelend en attractief korfbal waren een bijzaak geworden. Het begin van de tweede helft was wederom voor Antilopen/Lancyr Deelen, Bart Witteveen zorgde met een afstandsschot dat Antilopen/Lancyr Deelen tot op 1 punt kwam van de tegenstander 11-10. Rust Roest counterde snel, iets wat gedurende de tweede helft vaker voorkwam. Vijfmaal naderde Antilopen/Lancyr Deelen tot op 1 punt van de tegenstander even vaak volgde het antwoord vrijwel direct. Wissels waren er ook aan de kant van Antilopen/Lancyr Deelen; Sanne de Ruyter en Hans Pouwels kwamen in het veld helaas mocht dit ook niet baten. Een uiteindelijk terechte nederlaag van 18-15 zorgt ervoor dat de euforie in het Leusdense kamp weer iets is gaan liggen.

Doelpuntenmakers: Bart Witteveen 6,Laura Kuipers 5, Kjell Pater 2, Wouter ter Maten 1, Hans Pouwels 1