• rupsje nooitgenoeg in de struintuin

    talitha boogaard

Reuze Rupsenfeest in de Struintuin

28-06-2019, 10:30 | Lezersnieuws | talitha

Rupsje Nooitgenoeg wordt 50 jaar! Het beroemde beestje van Eric Carle geeft een mega-partij in Leusden. Hij wordt daarbij geholpen door de Bibliotheek Leusden en de Groene Belevenis.
Het grote feest is op woensdag 17 juli in de Struintuin aan de Hamersveldseweg. Talitha Boogaard van de Bibliotheek komt het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg voorlezen. Daarnaast kan er lekker gespeeld worden in de Struintuin. Zo is de modderkeuken open en liggen er schepnetjes klaar om te waterbeestje te vangen in de poel.

Maar Rupsje Nooitgenoeg heeft nog meer wensen voor zijn partijtje. Mede dankzij een subsidie van stichting DikGroen kunnen we daar ook aan voldaan. Zo is er ’s middags een mooie speurtocht voor kinderen van 4 jaar en ouder. In de ochtend kunnen de jongere kinderen geschminkt worden.

Ook heeft de Rupsje Nooitgenoeg wat soortgenoten uitgenodigd. Sommigen zitten nog in hun pop, anderen zijn al uitgevlogen. Door de speciale kas kunnen alle kinderen de vlinders en poppen goed besturen. Deskundigen van de Groene Belevenis zijn er om uitleg te geven. Natuurlijk ontbreekt iets lekkers te eten en te drinken  niet.

Het is voor het eerst, maar mogelijk niet voor het laatst dat de Groene Belevenis en de Bibliotheek Leusden samenwerken. Zowel buitenspelen als (voor-)lezen zijn leuk en goed voor kinderen. Dus een betere combinatie dan deze is  bijna niet te bedenken.

Alle kinderen zijn uitgenodigd om langs te komen op woensdag 17 juli in de Struintuin, Hamersveldseweg 105. In de ochtend is de Struintuin tussen 9u30 en 11u30 geopend. ’s Middags van 14u00 tot 16u30. De kosten zijn 2,50 euro per kind.