• karaf met water en sticker Zonnebloem Leusden

    Peter Barendregt

Restaurant Bras 73 doneert opbrengsten water aan De Zonnebloem Leusden

18-10-2018, 20:55 | Lezersnieuws | Peter

Deze maand is restaurant Bras 73 samen met  De Zonnebloem Leusden een actie gestart. Ester van Zoeren, bedrijfsleidster bij Bras 73, vertelt: “Toen Peter Barendregt van Zonnebloem Leusden met het idee van water voor de Zonnebloem aan kwam, waren we gelijk enthousiast. We hebben eerder in ons vorige restaurant een vergelijkbare actie gedaan en de ervaringen waren goed. Normaal gesproken hoeven onze gasten niet voor een karaf water te betalen. Nu vragen we of ze vrijwillig €1,50 willen bijdragen. De gehele opbrengst gaat naar Zonnebloem Leusden. We krijgen hele enthousiaste reacties.”

De Zonnebloem Leusden, onderdeel van de landelijke Zonnebloem organisatie, heeft meer dan 30 vrijwilligers die regelmatig bij een deelnemer langs gaan of samen een activiteit ondernemen. Voorzitter van De Zonnebloem Leusden, mevrouw Jeanne Kal, licht verder toe: “Onze gasten zijn mensen met een fysieke beperking. Van jong tot oud. En vanwege die beperking kan men in een isolement geraken. Naast de individuele bezoeken door onze vrijwilligers organiseren we regelmatig groepsactiviteiten. Zoals bezoek aan musea, dierentuin Amersfoort en onlangs nog de opera hier in Leusden. De opbrengst van deze ‘water voor De Zonnebloem’ actie willen we gebruiken voor het vervoer bij deze activiteiten. Dat is onze grootste onkostenpost.”

Ester voegt nog toe: “Wat ons ook zo aansprak is dat het geld ten goede komt aan Leusdenaren. We hopen dan ook dat er meer plaatselijke ondernemers samen met De Zonnebloem Leusden of ander lokaal goed doel de handen ineenslaan.”

Meer informatie over de actie is te vinden op www.zonnebloem.nl/leusden/waterkaraf