• Kinder Raad van Elf St. Jozefschool

    St. Jozefschool
  • Prinses Jut en adjudant Jul

    St. Jozefschool
  • Nieuw kleuter buitenspeelgoed

    St. Jozefschool

Prinses Jut en adjudant Jul openen groot Carnaval in Achterveld

22-02-2019, 22:56 | Lezersnieuws | St.

Door de vroege vakantie, waren de echte Puupenkoppen dit jaar verhinderd, maar de St. Jozefschool ging niet bij de pakken neerzitten en heeft dit jaar zelfs een primeur in Puupenkoppenland. De eerste, echte Prinses Carnaval en een eigen (kinder)raad van Elf. Prinses Jut en haar adjudant Jul hebben er een mooi carnavalsfeest van gemaakt, natuurlijk met de traditionele, overheerlijke poffertjes van de ouderraad. Dat belooft veel goeds voor de toekomst.

De aanwezige kleuters werden na de toespraak van de prinses verrast met een prachtig cadeau, Jut & Jul vonden dat het buitenspeelgoed van de kleuters echt aan vernieuwing toe was. De raad van Elf kwam tot ieders verrassing met mooie nieuwe fietsjes, steppen en karren de school binnen rijden.

Juf Ank werd door prinses Jut onderscheiden met een medaille, omdat zij aan ’t einde van het schooljaar, na meer dan 20 jaar afscheid gaat nemen van school. Ze gaat dan, na jaren met veel plezier gewerkt te hebben op de St. Jozefschool, van haar welverdiende pensioen genieten.

Er was ook een optreden  van ‘Joep, de grappenmaker van de Bingoclub’, die als Buutreedner de ene na andere grap uit zijn mouw schudde, waarna de Raad met een geweldig optreden over ‘de woonboot’ het goede voorbeeld gaf wat feestvieren is, aan de overige kinderen van de St. Jozefschool.

Na alle carnavalsactiviteiten, gaan de kinderen na de vakantie met ‘heitje-voor-karweitje’ tijdens de Vastenperiode  geld verdienen voor de Vastenactie. Feest vieren is super, maar even stil staan bij andere kinderen, die het minder goed hebben in deze wereld, hoort er ook bij. Met een beetje hulp, kunnen zij een fijner leven krijgen en dat verdient ieder kind!