• Irja en Rocco

    onbekend

Poppentheater Casseiopea met 'Irja de Piratendochter' in Theater De Tuin

14-10-2018, 20:07 | Lezersnieuws | Yteke

Irja de piratendochter van piraat Stoppelbaard, woont samen met papegaai Rocco op een (schat)eiland. Omdat haar vader bijna altijd op zee is, moet Irja de schat bewaken. Rocco past op zijn beurt weer op Irja. Irja droomt ervan om prinses te zijn. Het hebben van mooie kleren en een kroon voor op je hoofd lijkt Irja heel erg leuk.

 

Op een dag spoelt er een meisje aan. Ze heeft een kroon op haar hoofd en mooie jurk aan. Het is inderdaad een prinses. Dat is een mooie buit denkt Irja. Ze zal vast veel geld gaan opbrengen bij de koning als we haar terugbrengen. Prinses Eleonora is een echte prinses. Ze moet overal bij geholpen worden. Als de prinses een droge jurk van Irja aantrekt wordt ze ineens achterna gezeten door Stoere Simon. Hij krijgt haar te pakken en wil haar meenemen naar zijn schip. Gelukkig weet Rocco er een stokje voor te steken. Zo komt de prinses in het huisje van Irja terecht. Hier ontdekt Irja dat prinses zijn ook minder leuke kanten heeft. Zoals moeten trouwen met Prins Hendrik. En dat wil ze niet. Hoe zal dat aflopen? Wil Irja straks nog steeds graag prinses zijn?

 

Activiteit: voor en na de voorstelling kunnen de kinderen op een zoekplaat proberen de schat van de piraat te vinden!

 

Donderdag 25 oktober, 14.30 uur, € 7,50, 5+. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.