• Opening door burgemeester Bouwmeeste en Latent Talent voorzitter Alexander Artz

    Latent Talent

Opening door burgemeester Bouwmeester van de Latent Talent tentoonstelling druk bezocht

20-05-2019, 09:00 | Lezersnieuws | Willem

Burgemeester Bouwmeester opende afgelopen zaterdag 18 mei de jaarlijkse Latent Talent tentoonstelling. Hij benadrukte, dat het uniek is voor Leusden, dat Latent Talent, ook nu nog na ruim 42 jaar, voorziet in een grote behoefte om met het aanbod van bijna 100 cursussen, Leusdenaren hun talenten te laten ontdekken in vele creatieve uitingen, maar ook in sociale contacten. Door deel te nemen aan cursussen, ontwikkelt men zijn of haar talenten en ontmoet je mede Leusdenaren, die dezelfde interesses hebben. De bijna 40 tentoongestelde werkstukken in de vorm van tekeningen en schilderijen geven een uniek beeld over de creatieve talenten van de cursisten.

Burgemeester Bouwmeester gaf ook aan, dat de gemeente plannen ontwikkelt om in het Huis van Leusden meer ruimte te creeren om professionele- en/of amateur schilders hun creatieve kunstwerken te kunnen laten zien. Misschien is daarom wel mogelijk om deze jaarlijkse Latent Talent tentoonstelling volgend jaar in het Huis van Leusden te kunnen organiseren.

Na de opening bleven de vele aanwezigen nog lang napraten over het afgelopen cursusseizoen en over de tentoongestelde kunst.

Het thema van de tentoonstelling dit jaar is “Voeding”

Van 18 t/m 31 mei is deze tentoonstelling open voor het publiek. Een aantal van de schilder docenten heeft hun cursisten gevraagd het thema “voeding” in hun creaties te verwerken. Dat heeft geleid tot de meest fraaie uitingen. U bent van harte welkom om de bijna 40 creatieve kunstwerken in Maxima’s / Antares te komen bewonderen. Op werkdagen van 10:00 tot 20:00 uur en op zaterdagen van 11:00 tot 16:00 uur. Het adres van Maxima’s / Antares is: Maximaplein 7, Leusden-Zuid. Meer informatie over Latent Talent en de tentoonstelling vindt u op de website www.latenttalent.org of op Facebook.