• Een Citroën Traction, de grondlegger voor de moderne auto (voorwielaandrijving, zelfdragende carroserie) zal ongetwijfeld ook te bewonderen zijn in de Treeker Toerrit.

Oldtimers rijden voor Voedselbank Leusden

07-09-2015, 11:20 | Lezersnieuws | Fon Tunnissen

LEUSDEN - Aanstaande zaterdag 12 september wordt weer de jaarlijkse Treeker Toerrit voor oldtimers gehouden. De opbrengst van deze door de Lions Club Leusden in samenwerking met de Oldtimer Club Leusden georganiseerde rit, is dit jaar voor de Voedselbank Leusden bestemd.

De Treeker Tourrit voert door de Geldersche Vallei, de Utrechtse Heuvelrug, De Betuwe en de Vijf Heeren Landen. Het startschot wordt om10.30 uur door wethouder A.Dragt gegeven aan de Dodeweg 8 (ISVW) in Leusden.

Elke minuut zal er een van de ongeveer vijftig deelnemers vertrekken voor de ongeveer 130 kilometer lange tocht. De deelnemers krijgen een routebeschrijving volgens het zogenoemde bolletje-pijltjesysteem waardoor deelname voor zowel beginners als echte cracks mogelijk is. Ook moeten er opdrachten worden uitgevoerd in vorm van situaties herkennen aan de hand of foto's en door vragen te beantwoorden.

De deelnemers worden aan het einde van de middag weer in Leusden verwacht.