• de zondag van mijn leven

    Eline Krijger

oldtimerfestijn voor bewoners van 't hamersveld

08-07-2019, 09:15 | Lezersnieuws | Eline

Heeft u afgelopen zondag 7 juli in Leusden een rode Chevrolet Impala gezien volgeladen met lachende bewoners van woonzorgcentrum ‘t Hamersveld ?  Dan was u getuige van een onderdeel van het Oldtimerfestijn ’t Hamersveld.   

Niet alleen de rode Chevrolet reed zijn rondjes,  ook een oude legerjeep,  MG, Cadillac Convertible en zo nog een aantal klassiekers.  Door het lekkere weer viel wel op dat de open auto’s erg in trek waren bij de bewoners.   Wat hebben ze genoten !!!   Er was een dame van 93 jaar die zelfs 3x een ronde heeft meegereden in verschillende auto’s.  Haar reactie :  dit is de mooiste zondag uit mijn leven.  Hier wordt ik wel even stil van…………..en ik ben niet de enigste.  93 jaar is een heel stukje.   

Vooral bewoners en het verzorgend personeel was aanwezig.   Tijdens de rit raak je in gesprek met je passagier.  Ben je getrouwd geweest en heb je kinderen en waar wonen je kinderen dan ?   Wonen ze in Leusden ?   Nou, dan zoeken wij ze even op.  En zo geschiede dat een oude Oma voor kwam rijden bij haar eigen kinderen.   Die waren voorzichtig gezegd verrast.   Het werd gelijk digitaal vastgelegd. 

Dirk, van eten bij Dirk had op het terrein een ijscowagen neergezet naast zijn net verworven Jawa motorfiets.  Iedereen kon een gratis ijsje halen, waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.  Een feesttent was er door de organisatie neergezet, koffie en koekje, later op de middag een bitterballetje en een glaasje naar believen.   Goed voor elkaar.  

Weet je, met vrij eenvoudige middelen en een beetje tijd kan je mensen zo blij maken.  Zeker in deze tijd waar men bij wijze van spreken verdrinkt in de mobiele telefoon, de tablet of noem maar op.  Over deze middag zal nog lang worden nagepraat bij de bewoners van ’t Hamersveld.   Het was een uitstekende match en zeker voor herhaling vatbaar.  

 

John Holtvluwer.