• Op Noord-Lombok is 80% van de huizen verwoest.

    Vera Sea
  • Ruim 20 duizend mensen zijn dakloos geworden.

    Vera Sea
  • De mensen op Lombok hebben nu uw steun nodig.

    Vera Sea

Noodhulp Lombok

09-08-2018, 10:35 | Lezersnieuws | Jaco

Op 5 augustus 2018 werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door een zware aardbeving van 6.9 op de schaal van Richter, na een week eerder ook al getroffen te zijn door een beving met een magnitude van 6.4. Vandaag werd Lombok voor de derde keer getroffen door een zware naschok. Tot nu toe zijn al 350 dodelijke slachtoffers geteld en dat aantal zal zeker verder oplopen. Vooral het noorden van Lombok is zwaar getroffen. Geschat wordt dat 80% van de gebouwen daar is ingestort en dat zeker 20 duizend mensen hulp nodig hebben. 
Stichting Nederland-Batam biedt als Erkend Goed Doel al meer dan 30 jaar hulp aan Indonesië. Samen met onze Indonesische partner, de Maha Bhoga Marga stichting uit Bali, bieden wij via het nationale SAPA-netwerk voor gemeenschapsontwikkeling, hulp aan de aardbevingsslachtoffers op Lombok. U kunt helpen door vandaag nog uw donatie over te maken naar stichting Nederland-Batam. Wij zorgen ervoor dat uw donatie terecht komt bij de aardbevingsslachtoffers op Lombok. 
Lombok heeft nu uw hulp nodig. 
U kunt online doneren door op deze link (bit.ly/NoodhulpLombok) te volgen. U kunt ook uw donatie overmaken naar stichting Nederland-Batam, IBAN NL39INGB0000050340, onder vermelding van Noodhulp Lombok.