• Dames aan de wandel

    LaraBelova

Nieuwe vriendinnen in de buurt

28-05-2019, 21:36 | Lezersnieuws | Wilma

Velen gingen voor en schreven zich in Leuke luitjes. Toen bleek dat er bij 60-plussers serieuze belangstelling was voor Leuke luitjes hebben de initiatiefnemers hun website verder verbeterd. Daardoor is het nu makkelijker maken om nieuwe maatjes te vinden. Evelien en Ingrid vonden elkaar op Leuke luitjes en gingen samen een bakkie doen. Het klikte en ze gaan vaker afspreken.

Hoe vind je elkaar?

Iedereen kent wel iemand die eenzaam is of niemand meer heeft om zijn hobby uit te oefenen? Meer dan een derde van de Nederlanders heeft eenzaamheidgevoelens en dat zijn niet alleen oudere mensen. Ronald, Wilma en Lukas gingen samenwerken om iets te doen aan eenzaamheid bij ouderen.  Ronald (uit Oosterbeek): “Bestaande maatjes vallen soms weg als je ouder wordt en hoe vind je dan nieuwe maatjes voor de gezelligheid of om actief te blijven? Met je laptop, je tablet of je smartphone natuurlijk! Jongeren doen dat en ouderen kunnen dat ook.”

Fietsen, wandelen, cultuur, een hapje eten

Daarom is Leuke luitjes ontwikkeld, speciaal voor ouderen vanaf 60 jaar. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je dent en ze willen ook fietsen, wandelen, samen koffie drinken of samen eten, naar een museum, concert of samen aan de slag met fotocamera of de breipennen. Ze vinden elkaar dankzij www.leukeluitjes.nl.  Joke: “Ik heb ondertussen al 4x met Anja afgesproken en er staan nog twee afspraken gepland. Volgens mij is dit een fijn, langdurig contact aan het worden.”

Leuke luitjes vinden in jouw buurt

Alle 60-plussers uit Leusden zijn welkom bij Leuke luitjes. Na aanmelding kun je zelf nieuwe contacten zoeken en vinden en gaan kennis maken. Deelname is gratis. Leuke luitjes kan dit gratis doen voor ouderen dankzij steun van fondsen, zoals het Oranjefonds, en door donaties. En ook omdat de mensen achter Leuke luitjes zich onbetaald inzetten.