• Annika Vermey van Studio Annika

    Marjoleine Odenkirchen

Nieuwe interieurontwerp studio start in Leusden: Studio Annika

01-04-2019, 12:02 | Lezersnieuws | Annika

Onlangs is  interieurontwerper Annika Vermey (39) uit Leusden gestart met Studio Annika. Met haar studio helpt zij zowel particulieren als ondernemers met het creëren van een interieur dat bij hun persoonlijkheid past. Daarnaast wil zij een bijdrage leveren aan het creëren van bewustzijn voor een duurzaam interieur.

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in de marketing en communicatie gooide Annika Vermey het roer om en volgde  haar droom om van haar passie haar beroep te maken. Ze vertelt : “Je moet je hart volgen en doen waar je blij van wordt. Dat gevoel werd heel sterk na een ingrijpende gebeurtenis op privé vlak. Ik ben iedere dag blij dat ik het roer heb omgegooid. Mensen en bedrijven helpen aan een interieur dat écht past én ook nog kijken hoe dit zo duurzaam mogelijk kan, daar word ik heel blij van. If you can dream it, you can do it, is  mijn persoonlijke motto”

Annika woont ruim vier jaar in Leusden met haar man en twee kinderen van drie en vijf jaar. Hun jaren ’70 huis in originele staat in de wijk Rozenboom pakten zij grondig aan en vertaalde ze naar hun eigen smaak. Annika vervolgt: “Hier is de passie voor mijn vak nog verder aangewakkerd. Ik vond het ontzettend leuk om te doen, maar ben er ook achter gekomen dat het maken van keuzes onder tijdsdruk en met een budget ontzettend lastig kan zijn. Daar kan ik mensen nu echt bij helpen, mijn eigen ervaring komt daarbij zeker van pas”.

Een persoonlijk interieur
Studio Annika wil met haar bedrijf mensen helpen aan een interieur dat voelt als ‘thuiskomen’. “Ik vind het heel belangrijk dat je een persoonlijkheid terugziet in het interieur. Dat het interieur bij iemand, of bij een gezin of een bedrijf past. Dit doe ik door goed te luisteren naar de wensen en behoeftes en dit terug te laten komen in het ontwerp. Ik ben pas echt tevreden als ik blije gezichten zie bij mijn klanten, omdat ze zichzelf of hun bedrijf terug zien in het interieur.”

Duurzaam interieur
Duurzaamheid is vaak nog niet een thema als het gaat om interieur. Toch vind Studio Annika het belangrijk om samen met haar opdrachtgevers te werken aan een duurzaam interieur. “Het maken van duurzame keuzes op het gebied van interieur is nog niet zo eenvoudig om zelf te doen. Hoe weet je wat duurzaam is? Ik weet de adresjes en kan mijn opdrachtgevers helpen bij het maken van de juiste keuzes op dit vlak’.

Voor meer informatie over Studio Annika ga naar studioannika.nl.

 

Fotografie: Marjoleine Odenkirchen