• Miranda (l) en José (r) te midden van enthousiaste cursisten

    Henriëtte Bos

Nieuwe docent Muziek-op-Schoot

19-09-2016, 23:00 | Lezersnieuws | de redactie

Op woensdag 14 september zijn in Leusden nieuwe cursussen Muziek-op-Schoot van start gegaan. In deze muzieklessen voor dreumesen en peuters geniet je samen met je (klein)kind van samen zingen, samen musiceren, samen spelen, samen bewegen. De Muziek-op-Schootlessen stimuleren daarmee niet alleen de muzikale ontwikkeling maar ook de taal-spraakontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

De Muziek-op-Schootlessen in Leusden zijn ruim 12 jaar gegeven door José Lieshout van De Muziekwerkplaats. Sinds 1 september heeft Miranda Bolderman de lessen overgenomen. José Lieshout: "Het is ontzettend leuk om Muziek-op-Schootlessen te geven, ik heb het dan ook altijd met enorm veel plezier gedaan. Niet alleen het contact met de kleintjes maar ook het contact met de ouders en grootouders heb ik altijd heel bijzonder gevonden. Omdat mijn overige zang- en dirigeerwerkzaamheden steeds meer tijd van mij zijn gaan vragen heb ik echter besloten te stoppen met de Muziek-op-Schootlessen. Gelukkig heb ik een fantastische opvolgster gevonden in de persoon van Miranda Bolderman van Magommetje Muziek met Kinderen. Zij is ook bevoegd Muziek-op-Schootdocente en minstens even bevlogen als ik. Ik beveel haar dan ook van harte aan bij alle ouders en grootouders!" Miranda Bolderman: "Heel leuk om in Leusden te werken; de eerste lesochtend was goed bezocht en de kindjes en (groot)ouders hebben zichtbaar genoten."

De Muziek-op-Schootlessen worden gegeven op de woensdagochtend in De Kom (naast de St.Jozefkerk, Hamersveldseweg). Er zijn twee groepen: de dreumesgroep (tot 2 jaar) en de peutergroep (van 2-4 jaar). Instromen is mogelijk. Na de herfstvakantie beginnen weer nieuwe cursussen. www.magommetjemuziek.nl

Meer informatie over zangles is te vinden op www.demuziekwerkplaats.nl