• collecteren

    Nierstichting

Nierstichting zoekt collectanten in Leusden

10-07-2019, 08:14 | Lezersnieuws | Cindy

Voor de landelijke collecteweek van 15 t/m 21 september zoekt de Nierstichting enthousiaste collectevrijwilligers in Leusden.  Door heel Nederland collecteren in deze week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. En dat is hard nodig, want het leven van een nierpatiënt is geen leven, maar overleven. Daarom zet de Nierstichting zich in voor een toekomst waarin nierziekten beter te behandelen en zelfs te genezen zijn.  

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Patiënten zitten urenlang per week vast aan een groot apparaat in het ziekenhuis en kunnen geen kant op. Ze hebben niet de vrijheid en energie om te gaan en staan waar ze willen en leven met grote onzekerheid. Daarom strijden wij door tot we nierziekten kunnen genezen. We doen er alles aan om nierpatiënten hun vrijheid en leven terug te geven.”
 

Aanmelden als collectant voor de Nierstichting

Aan de Nierstichting zijn inmiddels ruim 60.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Leusden bereikt. Een collectant investeert gemiddeld twee uur van zijn of haar tijd aan de collecte. Maar maakt daarmee voor nierpatiënten een wezenlijk verschil. Nierpatiënten hebben de hulp van collectevrijwilligers heel hard nodig. Loopt u twee uurtjes mee in uw buurt?

Meld u aan via www.nierstichting.nl/2uur 


Voor meer informatie: www.nierstichting.nl