Muziekvereniging Lisiduna speelt rol in Leusdense Opera Midsummer Dream

02-07-2017, 18:41 | Lezersnieuws | Aniek van de Berkt

Op 25, 26 en 27 augustus organiseert Opera Leusden de opera 'Midsummer Dream'. Naast de operazangers en -zangeressen, een professioneel blazersensemble en een projectkoor werkt ook de Leusdense muziekvereniging Lisiduna hier aan mee.

De opera is gebaseerd op de beroemde komedie 'A Midsummer Nights Dream' van William Shakespeare. De Ouverture waarmee wordt gestart is een bewerkte versie van Mendelssohn's bekende stuk. De unieke muzikale belevenis vindt plaats nabij het prachtige Kasteel Stoutenburg. Het bijzondere aan deze opera is dat het publiek niet op één plek naar een voorstelling kijkt, maar dat de voorstelling zich afspeelt in verschillende 'vensters'. Hiervoor zullen de privé tuinen van de Fransiscaanse gemeenschap worden opengsteld. De leden van Lisiduna zullen haar muzikale bijdrage geven in één van deze vensters. Dit is de eerste keer dat Lisiduna meewerkt aan een opera. Organisatie vanuit Lisiduna: 'Het leuke is dat we als vereniging een keer iets heel anders laten zien. We gaan verder op onze ingeslagen weg om aan projecten mee te werken, iets wat passend is bij deze tijd.'

Meer informatie over de opera is te vinden op www.operaleusden.nl. De voorbereidingen van Lisiduna voor de opera kunnen worden gevolgd via de facebookpagina van Lisiduna.