• Muziekvereniging Lisiduna op winkelcentrum de Biezenkamp

    Frank Noij

Muziekvereniging Lisiduna Leusden repeteert op vernieuwd plein Biezenkamp

04-09-2016, 21:30 | Lezersnieuws | Lisiduna Leusden

Muziekvereniging Lisiduna heeft op vrijdagavond 2 september een repetitie in de buitenlucht gehouden. Op het vernieuwde plein van winkelcentrum de Biezenkamp is er, onder belangstelling van het publiek op de omliggende terrassen, hard gerepeteerd aan de muziekstukken die voor het aankomende popconcert op het programma staan.

Normaal gesproken repeteert het harmonie orkest iedere vrijdagavond in het Kunstgebouw Leusden, maar deze keer besloten ze naar buiten te gaan. Hierdoor kon er een kijkje achter de schermen worden genomen bij de repetitie van het orkest. Na de zomerstop was dit de tweede repetitie en deze avond werd er onder andere gewerkt aan een medley van Whitney Houston en Let's get it started van the Black Eyed Peas. Deze stukken worden gespeeld op het Popconcert van 4 en 5 november 2016. ''We speelden een aantal nieuwe stukken en dat is best lastig in de buitenlucht, omdat de akoestiek daar heel anders is. Toch is dit een goede manier om Leusden te laten zien wie Lisiduna is'', aldus Cees Coenen, de dirigent van het orkest.

Zoals heel veel muziekverenigingen in Nederland moet ook Lisiduna haar best doen voor nieuwe leden. ''Het is niet meer vanzelfsprekend dat je bij een muziekvereniging gaat, daarom moeten we blijven vernieuwen en de mensen, vooral kinderen, enthousiast maken. Dit kan niet als je alleen maar binnen zit en jezelf nooit laat ziet. Lisiduna slaat een nieuwe weg in en Leusden gaat nog veel van ons zien en horen!''

Via diverse media zoals de krant, Facebook en Twitter wordt er de komende tijd veel aandacht besteed aan het vernieuwen van Lisiduna. Voor meer informatie over Lisiduna kan er contact worden opgenomen via info@lisiduna.nl, maar natuurlijk is iedereen ook welkom op een van de repetitie avonden op dinsdagavond 19:30-21:30 uur (slagwerk) of op vrijdagavond 20:00-22:00 uur (harmonie orkest), beiden in het Kunstgebouw Leusden aan de Eikenlaan 1.