• Utrechts Landschap

Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht

23-02-2016, 16:51 | Lezersnieuws | Utrechts Landschap

Vanaf donderdag 3 maart zendt RTV Utrecht de 6-delige serie Mijn Mooiste Plek uit. Presentatrice Evelien de Bruijn neemt kijkers van RTV Utrecht mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden. Dit levert verrassende ontmoetingen op met bijzondere mensen, maar vooral met de prachtigste landschappen die provincie Utrecht rijk is. Utrechts Landschap beheert Park Vliegbasis Soesterberg en Plantage Willem III, die in de serie voorbij komen.

Op iedere plek heeft Evelien ook een ontmoeting met iemand die dagelijks te maken heeft met het gebied. Zo vertelt Boswachter Hugo Spitzen meer over het opvallende komvormige gedeelte van het landschap bij Plantage Willem III en brengt Evelien in Groot-Wilnis-Vinkeveen met een biologische boer de koeien het land in. Tijdens de serie worden er tips gegeven over de activiteiten en mogelijkheden rondom de gebieden.

Bijzondere samenwerking

Een bijzonder aspect aan de serie is dat alle in Utrecht actieve natuurorganisaties, Provincie Utrecht én RTV Utrecht de handen ineen hebben geslagen om dit project tot stand te brengen. De serie is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Recreatie Midden-Nederland en IVN.

Fotowedstrijd #MooistePlek

Heeft u ook een bijzonder, speciaal of mooiste plekje dat u met ons wilt delen? Upload uw foto! De winnende foto is een maand zichtbaar op de website van Utrechts Landschap, wordt geplaatst in Mijn Utrechts Landschap en u maakt kans op een Utrechts Landschap kadopakket. Kijk hier voor meer informatie en het uploaden van uw foto.