Meer weten over reizen met OV-chipkaart?

11-02-2019, 15:28 | Lezersnieuws | Larikslaan2

OV-chipkaart aanvragen en ermee reizen.Wilt u er nu ook eens meer over weten? En in een klein groepje samen oefenen in het reizen met de OV-chipkaart?

 

U stapt namelijk veel gemakkelijker in de bus of trein als u weet hoe een OV-chipkaart werkt. Dit is de reden voor Lariks Welzijn en Zorg samen met de drie Samenwerkende Ouderenorganisaties in Leusden (SOL) om alle inwoners te informeren die zo’n kaart nog niet hebben. Dat gebeurt tijdens een voorlichtingsbijeenkomst op 27 februari in het Huis van Leusden. Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich ook aanmelden voor de gratis minicursus. Daarna kunt u veel gemakkelijker in de binnenstad van Amersfoort komen of naar het station gaan. Met 1 overstap ook naar het Meander Medisch Centrum ziekenhuis. U heeft geen hoge parkeerkosten meer! U bent niet meer afhankelijk van een goede buur of een kind die u moet brengen en weer ophalen.

Woensdag 27 februari van 13.30 - 16.00 uur. Voorlichtingsbijeenkomst in het Huis van Leusden, ‘t Erf 1.

Frans Brinkman, bestuurslid KBO Provincie Utrecht en docent KBO-PCOB, vertelt u alles over de mogelijkheden en het gebruik van de OV-chipkaart. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. U kunt zich dan ook aanmelden voor een gratis minicursus ‘OV-chipkaart.’ In twee daaropvolgende bijeenkomsten wordt u geholpen met de koop van deze kaart (dat moet namelijk met de computer). Daarna gaat u onder begeleiding samen in een kleine groep oefenen hoe u in bus en trein deze kaart kunt gebruiken.   

Aanmelden voor de bijeenkomst en/of minicursus kan via: sol.activiteiten@gmail.com of www.sociaalplein-Leusden.nl onder vermelding van: OV-chipkaart, uw naam, adres, telefoon, wel/geen lid van: KBO, PCOB, of LAS. En wanneer u niet kunt mailen, kunt u op werkdagen tussen 19:00 – 20:00 uur bellen naar: mevrouw Marianne Groot 033 - 494 71 38.