• Kinderen fietsen vol enthousiasme tijdens De Berg Op voor KiKa.

    Remko Schotsman

Leusden weer De Berg Op voor KiKa

27-03-2017, 09:41 | Lezersnieuws | De Berg Op voor KiKa

Leusdense scholieren doen weer mee aan De Berg Op voor KiKa zondag 11 juni in Amersfoort. Het evenement is aan de vijfde editie toe. Net als vorig jaar gaan de Leusdense jongeren zich inzetten voor het goede doel: geld inzamelen voor de bestrijding van kinderkanker.

Op de meeste Leusdense basisscholen worden momenteel presentaties gehouden over het evenement, dat plaatsvindt op het wielerparcours van Klein Zwitserland bij het Borneoplein in Amersfoort. Een rondje is 1,1 kilometer lang, waarvan 360 meter moet worden geklommen.

Dit lustrumjaar zijn twee nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd. Zo kunnen ook kinderen van 6 en 7 jaar op een ingekort parcours gaan fietsen en kan op hetzelfde parcours worden hardgelopen door kinderen van 8 t/m 13 jaar.

Een uitgebreid entertainment programma zorgt ervoor, dat niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers een gezellige middag hebben: het dweilorkest De Valleibloazers speelt langs het parcours, de Amersfoortse Stadskanonniers lossen echte kanonschoten en er zijn optredens van A-Dance. De slotact wordt verzorgd door Ina Seidou, een jonge zangeres die bekend is van Holland's Got Talent en The Voice of Holland. Op het entertainment terrein zijn voor de kinderen ook veel activiteiten, waaronder een klimwand en een stormbaan van XL Adventure.

Ruim 80 vrijwilligers en 40 sponsoren maken het de Stichting Kinderen voor KiKa mogelijk om dit evenement te organiseren. Afgelopen jaar haalden 560 deelnemers - onder wie dus de kinderen uit Leusden - ruim € 51.000 voor KiKa op.

Deelnemers voor de lustrumeditie kunnen zich inschrijven via de website van de Stichting Kinderen voor KiKa: www.kinderenvoorkika.nl