• Junior Netwerktraining op het VMBO Trivium College

    On Stage

Leerlingen van het VMBO leren netwerken met bedrijven in de regio Amersfoort

15-02-2017, 15:52 | Lezersnieuws | Ada Franse

Ruim 800 leerlingen van 8 VMBO scholen in Amersfoort, het Wellantcollege, Het Element, Guido de Brès scholengemeenschap en het Trivium College, krijgen van 13 tot 17 februari les in netwerken. De junior netwerktraining wordt hen aangeboden, omdat zij meedoen aan het beroepskeuzeproject Amersfoort On Stage.

De leerlingen worden door een professionele acteur getraind op hoe je een gesprek aangaat, een hand geeft, jezelf netjes voorstelt en ook hoe je een gesprek goed afsluit. Dit zijn belangrijke vaardigheden voor de toekomst, waarin netwerken en de eerste indruk steeds belangrijker worden bij het vinden van een baan. De netwerktraining is één van de onderdelen van het programma van Amersfoort On Stage. Ook maken de leerlingen hun eigen visitekaartjes, zodat ze op het beroepenfeest deze kunnen uitwisselen met de professionals waar zij een match mee maken.

De netwerktraining komt goed van pas bij het beroepenfeest op 21 maart en de Doe Dag op 6 april van Amersfoort On Stage. Op het beroepenfeest krijgen leerlingen, de vakmensen van de toekomst, voorlichting over beroepen van mensen uit de praktijk. Er hebben zich al zo'n 85 betrokken bedrijven en beroepsbeoefenaars aangemeld, maar het is de bedoeling dat het er nog veel meer worden. Bij een wederzijdse klik wordt een afspraak gemaakt voor de Doe Dag op 6 april. Dan leggen de leerlingen werkbezoeken af en krijgen ze een inkijkje in de keuken van de deelnemende beroepsbeoefenaars. Op www.vmboamersfoortonstage.nl is een overzicht te zien van alle deelnemende professionals en bedrijven die zich tot op heden hebben aangemeld. U bent van harte welkom om mee te doen!

Aanmelden kan op www.vmboamersfoortonstage.nl (kopje aanmelden) of stuur een mail naar projectleider Ada Franse mail@vmboamersfoortonstage.nl.