• De genomineerden en de jury van de Ondernemersprijs

    Rabobank Amersfoort Eemland
  • Albert Dragt overhandigt de cheque aan Chantal Orth

    Rabobank Amersfoort Eemland

Landgoed ISVW wint Ondernemersprijs Leusden

29-10-2016, 22:30 | Lezersnieuws | Ton Voortman

Landgoed ISVW heeft de Ondernemersprijs Leusden 2016 gewonnen. Dit 100 jaar oude bedrijf kreeg meer stemmen van het publiek dan de twee andere genomineerden, CareConnections en Flemming Schilderwerken. De drie kanshebbers waren door de jury van Stichting Stimuleringsprijs voor Ondernemers uit de vele inzendingen gekozen. Iedereen kon vervolgens via internet op een van de kandidaten stemmen. Er zijn meer dan 800 stemmen uitgebracht.

Landgoed ISVW voldoet naar het oordeel van de jury volledig aan de criteria om voor de prijs in aanmerking te komen: innovatief, onderscheidend en maatschappelijk relevant. Het juryrapport zegt daarover het volgende:

"100 jaar geleden werd de Internationale School voor Wijsbegeerte opgericht. Vanaf 1917 is deze instelling gevestigd op de huidige locatie aan de Dodeweg in Leusden. Doel van de organisatie is de filosofiebeoefening. Ook alle ondersteunende en nevenactiviteiten staan in dat teken. In de afgelopen jaren heeft ISVW zijn congres-, vergader- en hotelactiviteiten grondig vernieuwd en uitgebreid. Het is uitgegroeid tot een belangrijke aanbieder, die zich door zijn specifieke karakter en ligging een stevige positie in een lastige markt heeft weten te veroveren. Daardoor is het mogelijk de oorspronkelijke doelstelling, de beoefening van de filosofie, te blijven nastreven. De sfeer die het landgoed ademt is bijzonder, als ook de uiterst klantvriendelijke en -gerichte houding van de medewerkers. De jury heeft waardering voor de ontwikkeling van Landgoed ISVW in de afgelopen jaren, de visie van de directie die hieraan ten grondslag ligt en ook de maatschappelijke betrokkenheid van de directeur in Leusden en de regio Amersfoort"

De prijs werd op 25 oktober tijdens de traditionele Leusdense Herfstmanoeuvres in Hoeve Grooot Zandbrink aan directeur Chantal Orth uitgereikt door wethouder Albert Dragt van de gemeente Leusden. Hij overhandigde haar een cheque van € 5.000,-, ter beschikking gesteld door de Rabobank Amersfoort Eemland. Daarnaast mag de winnaar op kosten van de Rabobank een masterclass of workshop volgen.