• imker nico geeft uitleg

    mieke

Landelijke Open Imkerijdag ook in Leusden

03-07-2019, 12:10 | Lezersnieuws | Nico


Landelijke Open Imkerijdag ook in Leusden

Het gaat bepaald niet goed met onze insecten, ook niet met vele soorten solitaire of wilde bijen en hommels. Maar waarom zijn er dan niet minder honingbijen dan tien of twintig jaar geleden? Dat is dankzij de imkers. Het grote leger aan imkers, zo´n zevenduizend in Nederland, slaagt er elk jaar weer prima in om de honingbijpopulatie in stand te houden. De bij staat midden in de belangstelling, de imker, de man of vrouw die de bijenstand ondanks ziektes op peil weet te houden veel minder. Op de Landelijke Open Imkerijdagen kunt u kennis maken met de imkers

Op alle adressen kunt u antwoord krijgen op tal van vragen. Wat doet een imker eigenlijk? Wat is zijn bijdrage aan de instandhouding van de natuur?  Hoe komt iemand ertoe om te gaan imkeren? Hoe slagen zij erin om ondanks de bijensterfte de bijenstand op peil te houden? Wat zit er meer achter deze hobby? Wat is dracht en waarom is dat zo belangrijk? Hoe zorgen de bijen voor honing? enz. enz.

In heel Nederland houden imkers op zaterdag en zondag 13 en 14 juli open dag. In Leusden doet Imkerij TreekerBij hier op zondag 14 juli aan mee, van 10.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers welkom aan Paradijsweg 8. Wij laten bezoekers graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Zij kunnen met de imker mee in een bijenkast kijken, observatiekast waar je bijen achterglas kan bewonderen, honing slingeren, kaarsen maken, bijtje schminken,  korfvlechten, natuurlijk imkeren.

Kijk voor juiste tijden en adressen op www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag.