• Collage van Workshop Mantelzorgers en leerlingen Accent in het atelier van Evelien Kooloos

    Open Atelier Route

Kunst en samenleving

14-04-2018, 12:33 | Lezersnieuws | Ad

Ook dit jaar biedt de Open Atelier Route Leusden en Woudenberg een podium voor groepen uit de samenleving die aandacht verdienen. Leerlingen van Accent praktijkonderwijs krijgen een workshop schilderen. Op de opening van de route vrijdagavond 20 april in het Autohuis de Poort verzorgen zij de catering. Zo doen zij praktijk ervaring op in het kader van hun opleiding. In samenwerking met Larikslaan 2, tot stand gekomen via de matchbeurs, geven we ook aan mantelzorgers een workshop schilderen. Om even de zinnen op een schilderij te zetten bij jezelf komen en nieuwe energie op te doen. De workshops zijn een groot succes. Leerlingen van Accent maakten een groepswerk, de skyline van Amersfoort. En de mantelzorgers waren heel enthousiast over hun creaties. De workshop voor de mantelzorgers was binnen een half uur volgeboekt. De Medewerkers van de Larikslaan 2 denken aan een vervolg.

De schilderijen van beide workshops worden tijdens de opening van de Open Atelier Route Leusden en Woudenberg onthuld en tentoongesteld op de overzichts expositie in Autohuis De Poort Europaweg 2, 3931 NJ Woudenberg op 21 en 22 april, beide dagen van 11.30 tot 17.00 uur. 

Vanuit  de centrale overzichts expositie of bij een van de deelnemers kan men de route starten. De Ateliers zijn open van 12.00 tot 17.00 uur.Daar liggen tevens de routeboekjes. U kunt zo zelf uw route samenstellen. De ateliers liggen op fietsafstand van elkaar. Op beide dagen is een overzichtsexpositie ingericht met één representatief werk van iedere deelnemende kunstenaar. Men krijgt een indruk van het werk van de kunstenaars en kan een route uitstippelen langs de te bezoeken ateliers of exposities. Ook zijn bij de kunstenaars de zogenoemde routeboekjes af te halen. De routeboekjes zijn nu ook al verkrijgbaar bij vele adressen in Leusden, Achterveld en Woudenberg zoals het Cultuurhuis in Woudenberg, de VVV’s, bibliotheken, MFC Antares in de Tabaksteeg, de Moespot in Achterveld, bij deelnemende kunstenaars bij u in de buurt en is te downloaden vanaf de website http://atelierrouteleusdenwoudenberg.nl/route-2018-3/Kijk voor de adressen ook alvast op de website www.atelierrouteleusdenwoudenberg.nl

“Kunst kan je raken”.Geniet van de plaatselijke kunst door een aantal ateliers te bezoeken. Het aanbod is gevarieerd en er zijn heel bijzondere beeldende uitingen te zien. Soms heel verrassend bij een deelnemende kunstenaar met atelier aan huis.