• Rosa Kok

    I. Nyhuis

kind weer happy

25-03-2019, 13:29 | Lezersnieuws | Rosa

Via een familieopstelling de harmonie in het kind herstellen als ouders er maar niet uit komen. Rosa Kok begeleidt al jaren volwassenen en kinderen, zij vertelt hierover: ieder kind heeft wel eens wat, niks mis mee, daar leren ze ook van en worden er sterk mee, om later in de maatschappij ook alles aan te kunnen wat op hun pad komt. Als strubbelingen er mogen zijn komen ze daar weer gesterkt uit. Wanneer het echter op onverklaarbare wijze blijft terugkeren en het kind er last van heeft, is het juist om daar een helpende hand voor te vragen. Als ouder heb je de verantwoordelijkheid voor de kinderen maar je hoeft het niet alleen te doen. Tenslotte ben je als ouder ook maar een mens en heb je vaak ook niet alle tools en harmonie van huis uit mee gekregen, voor de meest grote en essentiële taak, als het opvoeden van een kind.

Een kind dat niet lekker in zijn of haar vel zit herken je aan bv.: niet goed eten, slecht slapen, wakker schrikken uit een nachtmerrie, niet kunnen concentreren op school, niet naar school willen gaan, bedplassen, uit het niets uitbarsten, onredelijke ruzie, moeilijk vriendjes maken, veilig thuis achter de computer wegduiken, onverklaarbaar ziek zijn, thuis willen blijven, aan je vastklampen, onzeker, eenzaam, gespannen, enz.

Wanneer deze dingen zich niet oplossen binnen het gezin en school en maar terug blijven komen is het voor het kind en voor de rust in het gezin van belang om bij de diepere onderliggende reden te komen. Rosa Kok heeft de ervaring dat een familieopstelling voor de ouders zicht brengt waar de angel zit, en wat er vanuit de ouders nodig is voor het kind. Een kind voelt spanningen, onverwerkte dingen van nu of uit het verleden van de omgeving onmiddellijk aan en wil niets liever dan dat dit goed komt. Dit is een oneigenlijke grote last, waardoor het kind niet meer kind kan zijn. Als ieder de verantwoordelijkheid weer voor zijn eigen lasten en zijn plek neemt, zoals die in de opstelling naar voren komen, zie je het kind tijdens een opstelling ontspannen en open gaan naar de ouders. Een opstelling is eenmalig en het kind hoeft er niet bij aanwezig te zijn.

Meer over familieopstellingen, zie www.rosakok.nl 10 april is er op de Ringweg Randenbroek 119 in Amersfoort van 19.15 – 22.15 een open avond, belangstellenden kunnen evt. ook een vraag over hun kind inbrengen. Kosten € 20,- (€ 75,-) Aanmelden voor 8 april, info: Rosa Kok 06-3968 3456