• Kikker en vriendjes

    Talitha Boogaard

Kikkerfeest in de Bibliotheek Leusden

15-03-2019, 15:41 | Lezersnieuws | talitha

Het is weer de hoogste tijd voor een voorleesspektakel in de Bibliotheek Leusden. Woensdag 10 april wordt de jeugdafdeling omgetoverd tot feestterrein.  Om 15 uur gaat het beginnen.

Dit keer draait het feest om Kikker van Max Velthuijs. Het boek “Kikker is Kikker” staat dit jaar centraal bij de landelijke actie “Geef een Prentenboek cadeau”. De Bibliotheek Leusden haakt daar op haar eigen wijze graag bij aan.

Eerst luisteren we naar een avontuur van Kikker. Lukt het hem om te vliegen als Eend, of te bakken als Varkentje? Een ding is zeker, Kikker is Kikker en dat ziet hij ook als hij naar zichzelf in het water kijkt.

Wij houden ook van ons spiegelbeeld. En van lachen! Ben jij goed in gekke bekken trekken? Hoe ver kan jij je tong uitsteken? Of ben je goed in scheel kijken? We gaan zelf spiegels maken en daarin kan je een funny face trekken, maar natuurlijk ook zien hoe mooi je bent. En hoe wil je op de foto staan?

Kikkers vriend Varkentje verzorgt de catering en heeft woensdag 10 april voor alle kinderen iets lekkers klaargelegd.

De Bibliotheek Leusden houdt regelmatig voorleesfeestjes. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben daar hun hele leven plezier van, bijvoorbeeld op school.

Het voorleesfeestje is op woensdag 10 april om 15 uur en helemaal gratis. Talitha verheugt zich er erg op. Kom je ook?

Bruna Leusden doet ook mee met de aktie “geef een prentenboek cadeau” en is die middag aanwezig in de Bibliotheek Leusden.