• Mijn bankrekening is leeg!

    Henk Jelt Jelt Hoving (courtesy ICTKeurmerk)

Keurmeesters in ICT in Leusden geeft nu het ICT-Keurmerk uit

25-10-2017, 21:21 | Lezersnieuws | Henk Jelt Jelt Hoving

25 oktober 2017 - Keurmeesters In ICT in Leusden mag zich voortaan Keurmeester van het ICTKeurmerk noemen. Dit keurmerk is onlangs opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken dan moeilijk doen over schadevergoeding.

"De ervaring is dat banken in eerste instantie proberen uit te komen onder een schadevergoeding door de schuldvraag bij het slachtoffer te leggen", zegt Henk Jelt Hoving, directeur van Keurmeesters in ICT "Is dat wel zorgvuldig omgegaan met zijn inloggegevens? Was de computerapparatuur wel goed beveiligd? Mensen voelen zich dan vaak in de hoek gedrongen, maar met het ICTKeurmerk kunnen ze zich daar voortaan goed tegen verweren."

Het keurmerk is een reactie op de nieuwe regels die de banken begin dit jaar introduceerden voor veilig telebankieren. Een daarvan betreft de technische veiligheid van de computerapparatuur. ICTWaarborg speelde daarop in door een keuring te ontwerpen waardoor slachtoffers van fraude bij internetbankieren door de banken niet meer kan worden verweten dat zij nalatig zijn geweest.

Keurmeesters In ICT is nu een van de landelijke Keurmeesters die ICTKeurmerk mag verlenen, de eerste in Leusden en omstreken. "We vinden het belangrijk om de inwoners van Leusden hiermee te helpen." aldus Henk Jelt Hoving. "We richten ons hierbij ook op zelfstandige professionals, die vanuit een thuissituatie werken. Zij hebben vaak wisselende werkplekken, en maken veel gebruik van openbare hotspots. Als hun laptop en telefoon niet goed beveiligd zijn, lopen ze de kans om op zo'n hotspot gehackt te worden. Met alle risico's van dien. Meer informatie over onze diensten is te vinden op onze website: http://KeurmeestersInIct.nl."

Over ICTWaarborg en ICTKeurmerk

ICTWaarborg is dé brancheorganisatie voor bedrijven die ICT-producten en diensten leveren aan consumenten en/of bedrijven. Het doel van ICTWaarborg is het behartigen van de belangen van deze bedrijven in het algemeen en in het bijzonder van de bij haar aangesloten bedrijven.

Het ICTKeurmerk is een keurmerk voor ICT-apparatuur die voldoet aan de maximaal haalbare beveiliging. Het keurmerk wordt enkel en alleen uitgereikt door Keurmeesters. Door middel van een checksysteem en een keuringsrapport wordt apparatuur van consumenten gecontroleerd en waar nodig geupdatet. Na afloop van de keuring krijgen consumenten het keuringsrapport, en het ICTKeurmerk certificaat.