• drukbezochte opening op 3 maart 2018

    R. van Soest

K.C. Antilopen/ Lancyr Deelen blij met komst nieuwe sporthal in Leusden

13-03-2018, 18:06 | Lezersnieuws | Cindy

Na een periode van jaren lobbyen, zorgvuldige voorbereiding en daadwerkelijke bouw werd op zaterdag 3 maart de nieuwe binnensport locatie voor Korfbalclub Antilopen/ Lancyr Deelen geopend. De sporthal, met een indrukwekkende witte zuilengang tegen de kantine van Antilopen/ Lancyr Deelen gebouwd, ontving op deze eerste dag meer dan 500 genodigden en 300 spontane bezoekers die met veel feestelijk vertoon de sporthal in gebruik namen. De sporthal bestaande uit twee grote hallen werd ontworpen door agNOVA Architecten en gebouwd door Bloemendal Bouw. De hal zal naast korfbal ook onderdak bieden aan andere (binnensport) verenigingen.

Zaterdag 3 maart werd een prachtig complex geopend. De meer dan 800 bezoekers waaronder ook veel kinderen werden verrast door het zeer lichte, ruim opgezette, moderne sportcentrum. Naast de ruimtelijke en open opzet zijn er meer verrassingen: de hal is energieneutraal door de 500 op het dak geplaatste zonnepanelen, er zijn geen gas-aansluitingen en aan de noordzijde zijn vleermuizenhotels aangebracht.  

Ook aan de directe omgeving van het complex is gedacht. De aan te planten bomen zullen in de zomer verkoeling brengen, evenals de aan te brengen ‘zeildoeken’. Het buitengedeelte wordt de ideale plek voor een buitenterras dat dienst gaat doen als wacht- en ontmoetingsplek en een ruimte waar kinderen veilig kunnen spelen. Tevens kunnen de trappen van het sportcomplex gebruikt worden als tribunes bij de veldwedstrijden.

KC Antilopen heeft met het prachtige sportcentrum een bijzonder nieuw hoofdstuk aan haar geschiedenis toegevoegd. Met het in gebruik nemen van de sporthal is een jarenlange grote wens van de korfbalvereniging uitgekomen. De komende weken zal er voor het eerst van de nieuwe hal, kleedkamers en materialen ‘geproefd’ worden.

Korfbalclub Antilopen/Lancyr Deelen bestaat uit bijna 400 leden en is daarmee voor korfbalmaatstaven een middelgrote vereniging. Antilopen staat bekend om de uitslagendienst die elk speelweekend door duizenden korfballers geraadpleegd wordt. Voor meer informatie over de Leusdense korfbalvereniging Antilopen zie www.antilopen.nl.