• John ter Weyden

    Frans van Hal

John ter Weyden met 'Back to the Sixties' terug in Leusden

11-03-2018, 11:01 | Lezersnieuws | John

Op zondagmiddag 15 april staat Theater De Tuin in het teken van de roemruchte muzikale jaren zestig. Op het podium staan dan 9 artiesten uit de regio in een swingende meezing/theater-productie. De show is bedacht en geschreven door John ter Weyden (68). Ook in het vorige seizoen stond de 1e versie van deze show in een uitverkocht Theater De Tuin.

Voor Ter Weyden is De Tuin naast De Korf best wel een bijzondere plek. Hij woont sinds 10 jaar in de Amersfoortse binnenstad maar hij was voordien 33 jaar in Leusden woonachtig. Eind jaren 70 / begin jaren 80 was hij lange tijd vice-voorzitter van de toenmalige Sportstichting. John: ‘Die bestond destijds uit een onafhankelijke voorzitter, een wethouder, 2 raadsleden en 3 bestuurders vanuit de sportclubs. Ik vertegenwoordigde de Leusdense binnensportverenigingen. Uit dien hoofde ben ik destijds zeer nauw betrokken geweest bij de realisering van De Korf. Voordien was er geen volwaardige sporthal in Leusden en de Sportstichting heeft zich toen flink ingespannen om De Korf van de grond te krijgen. Ik vind het geweldig dat het Theater De Tuin hier op een creatieve manier tot stand is gekomen en geheel wordt gerund door vrijwilligers’.

Behalve sport is muziek en theater een grote hobby van Ter Weyden. Hij bedenkt en produceert  theater-voorstellingen. Zijn laatste productie ging in 15 oktober j.l.  in première in een uitverkocht Theater De Icoon in Amersfoort-Vathorst met een razend enthousiast publiek. Dezelfde show staat nu in De Tuin.

John: ‘Ruim 50 jaar geleden, zo medio jaren 60, beleefden de fantastische muzikale Sixties in Nederland een hoogtepunt. Er werden miljoenen singles en albums verkocht van The Beatles en van de vele andere Britse groepen. In Nederland ontstond een nieuwe muziekcultuur en braken groepen als The Motions en The Golden Earrings door met eigen geschreven materiaal. Ieder weekend waren er honderden optredens van lokale beatbandjes'.

Op 15 april wordt in De Tuin het verhaal van de muzikale jaren 60 verteld met anekdotes, foto’s en 30 grote sixties-hits welke worden gezongen en gespeeld door  de band Sixties Generation, Carmen Pierik en Peter Sips. Nummers van o.a. Cliff Richard, Elvis Presley, Chuck Berry, The Beatles, The Sandy Coast, Neil Diamond en Bob Dylan. De presentatie is in handen van John ter Weyden zelf en hij zal ook een aantal nummers zingen.

De meeste liedteksten worden geprojecteerd zodat er flink kan worden meegezongen.