• Johan Fretz

    Sanja Marusic

Johan Fretz met zijn theater solodebuut 'De Zachtmoedige Radicaal' (try-out)

11-11-2017, 18:01 | Lezersnieuws | Yteke Kollner-Weerstra

Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Hoe dan ook, het is hoog tijd voor een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid. Althans, volgens cabaretier Johan Fretz. In zijn solodebuut legt Fretz een gepolariseerd Nederland op het hakblok, doorweven met de humorvolle en ontwapenende verhalen over een roadtrip door het land van zijn moeder: Suriname, waar men ondanks alles beter in staat lijkt tot verzoening. Fretz toont zich een unieke conferencier, die zijn geheel eigen plek opeist binnen het cabaretgenre: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach. 'De Zachtmoedige Radicaal' is een show die je optilt en je hart verovert, maar bovenal is het een unieke vertelling van een geboren verhalenverteller.

'Johan Fretz is cabaretier en schrijver. Hij toerde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: 'Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!' - 'Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers'. Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!. Met name voor zijn oudejaars-afsluiting op Bob Dylan's 'Knocking on Heavens Door' ontving hij veel lof.

Vrijdag 17 november / 20.00 uur / € 15,00. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.