• Jan Beuving in 'Rotatie'

    Maartje ter Horst en Andre Beuving

Jan Beuving met zijn try-out van 'Rotatie' in Theater De Tuin

14-09-2018, 08:47 | Lezersnieuws | yteke

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.

Jan Beuving won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012. Hij schreef liedjes over rekenen en taal voor het Klokhuis. Voor een van die liedjes won hij de Willem Wilminkprijs 2017. Beuving’s vorige programma Raaklijn werd jubelend ontvangen door pers en publiek: ‘Buitengewoon geestig’, zei de Volkskrant (****). ‘Fier in de traditie van Drs. P en Kees Torn’, aldus NRC (****). Hij kreeg er bovendien de Neerlands Hoop voor, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

Vrijdag 21 september, 20.00 uur, € 14,50. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.