• Kees Boot, bestuurder Insert, en Rob Oomen, Partnership Manager, met het 'Gaudi van Insert-certificaat' welke symbool staat voor de samenwerking.

    L.J. Mosselman

Insert en Madaster ondertekenen partnerovereenkomst

10-01-2019, 11:21 | Lezersnieuws | L.J.

Vandaag tekenen Insert en Madaster Services een partnerovereenkomst. De samenwerking tussen de online marktplaats en Madaster materialenbibliotheek draagt er toe bij dat materialen uit sloop-, renovatie of transformatieprojecten vanuit Madaster via Insert eenvoudiger een nieuwe bestemming vinden. Het partnerschap stimuleert de transformatie van herbruikbare materialen naar bouwmaterialen met als doel afval te elimineren.

Samenwerking Madaster en Insert
Met handtekeningen en een handdruk bevestigen Rob Oomen, Partnership Manager Madaster, en Kees Boot, bestuurder Insert, de partnerovereenkomst van Madaster als Gaudí van Insert. “Met Madaster als Gaudí onderstrepen we de samenwerking en verwelkomen we een innovatief bedrijf in ons netwerk van Gaudí’s. Hiermee brengen we onze doelstelling, materialen een eigen identiteit geven, weer een stap dichterbij,” Peter Kreukniet, Programmamanager Circulair Insert. Madaster en Insert initiëren in de toekomst nieuwe projecten om samen de circulaire economie te versnellen.

Materialenbibliotheek en – paspoort
Grondstoffen zijn gelimiteerd en schaars. Om materialen oneindig beschikbaar te houden moeten ze gedocumenteerd worden zodat ze niet eindigen op de groter wordende afvalberg. Madaster registreerd en bewaard materialen en gebouwen met veel aandacht voor veiligheid, privacy en continuïteit. Iedereen kan vanuit Madaster een materialenpaspoort laten maken van zijn gebouw. Deze bevat informatie over de kwaliteit en herkomst van de materialen en hun locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger.

Online circulaire marktplaats
Insert is een collectief van sloop- en groenbedrijven en civiele aannemers en ontwikkelde een online marktplaats. Hiermee geeft Insert antwoord op de toenemende vraag naar grote volumes herbruikbare (bouw)materialen, bomen, struiken en andere materialen uit de buitenruimte. Deze marktplaats wordt constant gevuld met het gecombineerde aanbod, vanuit een eigen identiteit, op een centrale locatie.

Gaudí van Insert
Peter Kreukniet: “We zijn verheugd met Madaster als Gaudí. Samen streven wij ernaar om in 2019 een automatische koppeling te realiseren tussen Insert en Madaster zodat gebruikers van het Madaster Platform hun geregistreerde producten en materialen met een druk op de knop op Insert kunnen plaatsen voor verkoop. Samen maken we de omslag naar circulair werken.”