• Betrokkenheid bij VMBO Amersfoort On Stage is groot

    On Stage

Informatiebijeenkomst Amersfoort On Stage goed bezocht

09-03-2017, 11:11 | Lezersnieuws | Ada Franse

Bedrijven en beroepsbeoefenaars in de regio Amersfoort voelen zich betrokken bij het VMBO in Amersfoort. Dat bleek wel uit de goede opkomst op de informatiebijeenkomst op 7 maart die gehouden werd bij leerwerkbedrijf Amfors. De bijeenkomst was bedoeld voor alle mensen die zich opgegeven hebben om mee te doen aan het beroepenfeest van Amersfoort On Stage op dinsdagmiddag 21 maart.

Ruim 80 deelnemers waren aanwezig bij de presentatie, waarbij Corine Korrel, de initiatiefneemster van On Stage en Ada Franse, de projectleider van Amersfoort On Stage, de achtergrond en het programma van Amersfoort On Stage toelichtten.

Op het beroepenfeest dat in Leerhotel Het Klooster gehouden wordt, gaan mensen van de werkvloer met leerlingen in gesprek over hun vak om hen te helpen bij hun beroepskeuze. "Ik wil daar zijn om ons fantastische vak te promoten", motiveert Gonny van melkveebedrijf Nieuw Bakelaar haar keuze om mee te doen aan Amersfoort On Stage. Anderen doen mee om andere redenen. "Amersfoort On Stage is voor ons ook een manier om opvolgers voor de toekomst te vinden", vertelt Hilde Bus van Bus Natuursteen BV.

A.R.T. Tandartsen, Koopman Truck & Trailer, Joey Mercuur en het bedrijf Metaaltechniek sponsoren Amersfoort On Stage. Daarnaast ontvangt Amersfoort On Stage subsidie van het Toekomstfonds van de gemeente Amersfoort. Uit alle reacties komt naar voren dat de eerste editie van Amersfoort On Stage met veel enthousiasme en betrokkenheid wordt ontvangen.

Er hebben zich al ruim 100 professionals opgegeven om mee te doen aan Amersfoort On Stage. De organisatie hoopt dat er nog een aantal bij komen, zodat alle leerlingen met het beroep van hun dromen kunnen kennismaken. Heeft u een beroep waarover u meer wilt vertellen? Geef u dan op via www.vmboamersfoortonstage.nl. We zijn nog dringend op zoek naar mensen werkzaam in de dierverzorging (hondentrimmer, paardrij-instructeur), een kapper, visboer, fysiotherapeut en visagist, maar ook andere beroepen zijn van harte welkom. Want voor iedereen geldt: "Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?".

Meer informatie op www.vmboamersfoortonstage.nl. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de projectleider van Amersfoort On Stage, Ada Franse, mail@vmboamersfoortonstage.nl, tel. 06-50486066.