Hoe zit het nu met die nieuwe buslijn, hoe loopt die precies?

16-10-2016, 10:50 | Lezersnieuws | Frans Anten

Dit was een van de vele vragen en/of opmerkingen die Leusdenaren afgelopen zaterdag maakten naar de GoenLinks_PvdA fractie. Regelmatig organiseert de fractie op 'T Plein in de Hamershof een "pleingesprek" met Leusdenaren om van hen te horen hoe zij over actuele thema's denken en hen te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente.

De thema's waren: 'De Hamershof op de schop?'; groenonderhoud: 'Kunnen wij best zelf doen!?';

Openbaar vervoer is er voor iedereen; Nieuwe woonhuizen in Leusden na 2025, waar?; Plastic ophalen, restafval zelf wegbrengen.

Er bovenuit staken waren het groenonderhoud en de Hamershof. Veel inwoners klagen over de verloedering van de publieke ruimte en het publieke groen zowel in het winkelcentrum als in de woonwijken. Ook waren er opmerkingen over de aanpak door het personeel dat het groen af en toe onderhoudt. Gebrekkige motivatie, veel aandacht voor het eigen mobieltje, lange pauzes in een busje met lopende motor vanwege de airconditioning.

Het voorstel van het college om €100.000 uit te trekken voor verbetering van het onderhoud werd enthousiast ontvangen.

Iemand zei: waarom organiseert de gemeente niet een soort "groene brigade"? er zijn waarschijnlijk voldoende mensen in Leusden die geen werk meer hebben en nog fit zijn om zoiets te doen. Met het zwerfvuil gebeurt er al iets soortgelijks.

Men betreurt de evt verwijdering van de overkapping in de Hamershof, het biedt winkelend publiek bescherming bij slecht weer. Andere klachten: lawaai 's nachts bij de Korf na 12.00 uur, hondenpoep en opmerkingen als: geen behoefte aan "goedkope" winkels, als men het aan gaat pakken doe het dan goed, het is nu ongezellig en trekt geen mensen van buiten meer aan, wanneer wordt er weer geveegd in de Hamershof.

Wat betreft het openbaar vervoer is men benieuwd naar de route straks na 11 december, deze is nergens te vinden. De meest vreemde verhalen doen de ronde. Komt de gemeente nu gauw met een duidelijke routebeschrijving van lijn 17 in de krant?

Betaalbaar wonen voor jongeren. Iemand van 24 vertelde dat hij geen betaalbare, maximaal €600, woning kan vinden in Leusden. Jongeren wijken uit naar Amersfoort of zelfs Nijkerk omdat het in Leusden niet lukt.

Er was veel waardering voor het feit dat men even kon zeggen wat men bezighoudt. Onze fractie is nieuwsgierig naar uw wensen en opmerkingen en geven deze graag door aan het gemeente bestuur. Op zaterdag 26 november staan wij er weer van 11.00 tot 15.00 uur.